ZAVRŠNI UDARAC: Kako je Đokoviću ovo pošlo za rukom? Nadal i Federer u NOKDAUNU!

Autor:

Sport

21.12.2021

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je odigrao nestvarnu sezonu i daleko iza sebe ostavio Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a po jednom parametru je po ko zna koji put dokazao da mu na Turu nema ravnog!

ZAVRŠNI UDARAC: Kako je Đokoviću ovo pošlo za rukom? Nadal i Federer u NOKDAUNU!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Novak je u 2021. odigrao 62 meča od kojih je pobedio 55 i izgubio samo 7.

Osim što je ispao u 3. kolu sa Mastersa u Monte Karlu, stigao je do polufinala svih takmičenja.

Izgubio je u polufinalu Otvorenog prvenstva Beograda, Olimpijskih igara u Tokiju i ATP finala. Ove sezone je dva puta završio kao vicešampion, prvo na Mastersu u Rimu, a zatim na US Openu. Od njegovih 55 pobeda ove sezone, 5 je bilo u finalu.

Slavio je na Australijan Openu, Serbian Openu, Rolan Garosu, Vimbldonu i Mastersu u Parizu, što ga čini 2. najuspešnijim igračem po broju osvojenih titula ove sezone na ATP turu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Ova uspešna sezona povećava njegov procenat pobeda u sezoni na 88,70, što je njegova 11. uzastopna sezona u kojoj je pobedio u više od 80% svojih mečeva.

Tako je pretekao svoje kolege iz "velike trojke" Rodžera Federera (2003-2012) i Rafaela Nadala (2005-2014) koji su bili izjednačeni u 10 sezona sa više od 80% pobeda.

Novak je sada 2. iza Džimija Konorsa koji je imao 12 uzastopnih sezona između 1973-1984 sa procentom pobeda većim od 80% i gledajući u kakvoj je formi Novak bio u sezoni 2021, mogao bi da sruši još jedan rekord.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading