RAMPA ZA NOVAKA OD PREMIJERA: Đoković ipak NEĆE braniti titulu na Australijan Openu?

Autor:

Sport

10.12.2021

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skot Morison, premijer Australije, izjavio je da će za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića važiti ista pravila kao za sve potencijalne posetioce najmanjeg kontinenta!

RAMPA ZA NOVAKA OD PREMIJERA: Đoković ipak NEĆE braniti titulu na Australijan Openu?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nedavno su se pojavile spekulacije o mogućem "medicinskom izuzeću" za ulazak u Australiju, ali Morison je kategoričan.

Odluke o medicinskom izuzeću su donete od strane medicinskih zvaničnika, ne od strane političara. Đoković će morati da sledi ista pravila kao bilo ko drugi. Ne postoje posebna pravila za tenisere ili bilo koga. To su pravila koja važe za sve i koje je postavila Vlada Viktorije i Australijan open, to su njihova pravila - reči su Skota Morisona.

Dakle, ostaje jasna činjenica da u Australiji neće biti dozvoljeno da igra nikom ko nije dvostruko vakcinisan ili barem jednom dozom vakcine proizvođača Džonson i Džonson, najkasnije nedelju dana pred dolazak. Kako stoje stvari, sve su manje šanse da će Nole braniti pehar na Otvorenom prvenstvu Australije, a nama ostaje da se nadamo da ćemo ga ipak gledati u Melburnu.

Podsetimo, Đoković je do sada u devet navrata osvajao Australijan Open, ima tri pehara u nizu, a trenutno je izjednačen sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju Grend slemova (po 20).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Deda Nole

10.12.2021 20:12

Ja mislim da je ovaj englez prolupao.

Taurus

10.12.2021 22:38

Ej, Skote, Skote. Ti si suveren naspram Noleta, ali naspram jačeg od sebe si manji od makovog zrna. Tvoja zemlja je bila kolonija jedne sile, a sad je kolonija jedne bivše kolonije.