MELBURN PONOVO BRUJI O NOVAKOVOJ VAKCINACIJI: Dolazi nam Rafa, Đoković ne sme da mu prepusti trofej!

Autor:

Sport

25.11.2021

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se saga oko toga da li će Novak Đoković nastupati na predstojećem gren slemu, Australijan Openu. Ponovo se oglasio i direktor turnira u Melburnu Kreg Tajli, dao je naznake da bi Đoković mogao da se pojavi na svom omiljenom turniru, uprkos njegovom stavu u vakcinaciji.

MELBURN PONOVO BRUJI O NOVAKOVOJ VAKCINACIJI: Dolazi nam Rafa, Đoković ne sme da mu prepusti trofej!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Podsetimo se, Tajli je pre nekoliko dana obelodanio da će uslov za učešće na turniru u Melburnu biti da su teniseri vakcinisani, a sada je istakao da veruje da Novak ne želi da propusti veliki događaj.

- On svoj medicinski status nije podelio ni sa kim. On veruje da je to duboko privatna stvar i da bi ljudi trebalo da imaju pravo izbora. Novak je osvojio devet titula na Australijan openu i siguran sam da želi i desetu. Ima 20 slemova kao Rafa Nadal, koji dolazi, i Rodžer Federer, tako da će neko od njih prestići ostale. Mislim da Novak neće želeti da prepusti taj rekord nekom drugom. Jedna stvar je sigurna, ako bude igrao ovde u januaru, to znači da je vakcinisan - rekao je Tajli.

Đoković se trenutno sa timom Srbije nalazi u Insbruku, gde ga očekuje turniru Dejvis kupa. Najbolji teniser planete se još ubek nije oglasio da li će igrati na turniru koji je do sada osvajao čak devet puta.

 

 

Sa druge stranje, Tajli je napomenuo da se 85 odsto tenisera vakcinisalo i da on očekuje da taj broj bude između 95 i 100 odsto u januaru.

- Imamo veliku ulogu u tome jer smo vakcinaciju stavili kao zahtev da bi se igralo u Australiji - dodao je Tajli.

Kada je reč o turnirima pre Australijan opena, sve kreće prvog dana januara, u Sidneju, gde će se igrati ATP Kup gde će takođe nastupari reprezentacija Srbije, dok će se Australijan open održati od 17. do 30. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
 

Komentari (0)

Loading