TENISKA LEGENDA SE POGUBILA: Đoković će biti GOAT, ali Nadal je broj jedan po ovom kriterijumu!

Autor:

Sport

10.11.2021

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarna američka teniserka Bili Džin King smatra da će Novak Đoković završiti GOAT trku u svoju korist i osvojiti najviše Grend slem titula, ali daje Rafaelu Nadalu prednost u jednoj kategoriji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafel Nadal i Novak Đoković

Trenutno Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer imaju po 20 Grend slem titula i smatraju se trojicom najvećih tenisera u istoriji.

- Sva trojica igrača su različiti. Ja obožavam Nadala. Moja supruga i ja smo upoznali Rafu kada je imao 14 ili 15 godina. Mislim da se on ne seća toga, ali mi se sećamo jer smo upamtile ogroman potencijal. Pomislile smo: "Ovaj dečak je baš kul!" Volim da ga gledam jer me impresionira to kako on poštuje tenis – on se naljute kada drugi igrači ne poštuju ovaj sport. Zato deca i streme ka tome da budu kao on. Na tom polju, on je broj jedan- rekla je slavna teniserka i pritom izmislila novi kriterijum za "svetskog broja 1".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Bili Džin King

- Stariji ljudi više vole Federera zbog njegove elegancije i toga kako pleše po terenu. Nadal je više čvrsto nogama na zemlji i drži se svojih vrednosti. Đoković je jedinstven i neponovljiv. Veoma je pametan i otvoreniji je za promene od Rafe i Rodžera. Mislim da će on na kraju imati najviše titula. To je zato što su Federer i Nadal mnogo trofeja uzeli jedan drugom. Ista je stvar bila i u ženskom tenisu – Martina Navratilova i Kris Evert bi imale po 40 GS titula da se jedna od njih dve nije pojavila- izjavila je Bili Džin King.

Bili Džin King (77) je u bogatoj karijeri osvojila 12 GS titula, a osim toga se smatra jednom od najzapaženijih aktivistkinja na polu rodne ravnopravnosti u svetskom tenisu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading