ĐOKOVIĆ IM OSTAVIO JEDAN, NEBITAN REKORD: Nadal i Federer na kolenima - Novaka jedan korak deli od titule GOAT!

Autor:

Sport

08.11.2021

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini nam se da trka za titulu najboljeg tenisera u istoriji između Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera nikada neće biti gotova, ali je srpski as ove sezone ostavio velike rivale u prašini po mnogim rezultatima i dostignućima. Ovaj poslednji podvig u Parizu kaže da je kraj GOAT debate na pomolu, a statistika je tu da potvrdi Novakovu superiornost, bez ikakve pristrasnosti i ostrašćenosti.

 

Republika

Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Đoković ruši rekorde Nadala i Federera

Novak Đoković je spektakularnim povratkom i osvajanjem Mastersa u Parizu posle poraza u finalu US Opena (kada mu je iz ruku izmakao Kalendarski slem) uspeo da obori neke rekorde, ali i da postavi svoje!

Rafel Nadal i Rodžer Federer su odavno završili sezonu, pa nisu bili u prilici da Novaku "pomrse račune", ali osim Danila Medvedeva koji ga je zaustavio u pohodu na četvrti Grend slem u sezoni, niko to nije ni uspeo.

Godinama je Srbin bio u senci Španca i Švajcarca, ali u 2021. godini su svi redom ostali u senci Novaka Đokovića koji je po šesti put stigao do titule u Parizu, po sedmi put u karijeri obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine (prestigao Pita Samprasa), i osvojio 37. Masters titulu u karijeri (prestigao Rafela Nadala).

Ovogodišnja dostignuća ga kvalifikuju za titulu najboljeg  za 2021. godinu, ali svima je jedno jasno, da će apsolutnu titulu vladara "belog" sporta dobiti tek kada osvoji dugo čekanu 21. Grend slem titulu, a ona je uveliko na vidiku.

 

 

Postoji šest dostignuća koje je Novak ostvario i zbog kojih je trenutno bliži tituli "najboljeg ikada" ispred Nadala i Federera.

Pored broja Grend slem i Masters titula, rekordni 7. put završava sezonu kao broj jedan, a tu je i impozantnih 345 nedelja na prvom mestu ATP liste.

Pet puta je Novak osvajao Završni turnir, a neverovatna brojka od 86 titula u Open eri (peti) mu daje motiv više da i dalje pobeđuje!

 

 

Đoković bi već na Završnom mastersu u Torinu mogao da zabeleži novi rekord, a to je da prevaziđe Pita Samprasa i Ivana Lendla i dostigne Rodžera Federera koji je slavio na poslednjem turniru u godini čak šest puta.

Takođe, Švajcarac i Španac imaju više ATP titula od Srbina - Federer 103, Nadal 88, Đoković 86.

Za šta im se Novak revanširao u velikom stilu, pa uspeo da ona sjajnija brojka bude u njegovom vlasništvu.

Potučeni do kolena

Novak Đoković je sa 34 godine i 169 dana sakupio 62 ATP velike titule, Rafael Nadal je u tim godina imao 56, dok je Rodžer Federer ostao na 47

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading