ŠOKANTNO PRIZNANJE POSLE 15 GODINA: Nisam hteo da treniram Đokovića jer je Srbin!

Autor:

Sport

09.11.2021

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniski stručnjak Rikardo Pjati je progovorio o kratkoj saradnji sa Novakom Đokovićem i otkrio šokantan razlog zbog kog je prestao da trenira sada najboljeg tenisera sveta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Pjati je u intervjuu za "Korijere dela Seru" govorio o saradnji sa Đokovićem koja je trajala od 2005. do juna 2006. kada je srpski igrač tek postao punoletan.

On je inače od 1997. bio trener Ivana Ljubičića, sve do kraja karijere hrvatskog tenisera, pa je to bio jedan od razloga što nije bio u Novakovom timu.

- Ne kajem se zbog te odluke. Njegov otac je od mene tražio apsolutnu posvećenost, ali ja nisam mogao da se odvojim od akademije, bio sam veran svojim momcima. Takođe, postojao je problem, Ivan Ljubičić je Hrvat bosanskog porekla, a Đoković Srbin. Tada je rat na Balkanu tek bio završen, a neslaganja između zemalja je još uvek bilo. Ispravno sam postupio. Sada mi je san da Grend slem osvojim s Janikom Sinerom. Potraga za Svetim gralom se nastavlja- rekao je Piati.

Piati ističe da će se posle "velike trojke" pojaviti neke nove nade.

- Posle ere Federera, Nadala i Đokovića, pojaviće se drugi teniseri, nova era. Treba sačuvati samo duh igre, bez apsurdnih promena pravila. Bilo je ovakvih trenutaka i ranije. Još uvek se sećam kada su se povlačili Mekinro, Borg ili Sapras. Tenis je jači od bilo kog pojedinca- dodao je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Primus

09.11.2021 15:06

luzer je uvideo svoju grešku ali sada je kasno...MOŽE BITI SAMO JEDAN, A NJEGOVO IME I PREZIME JE NOVAK ĐOKOVIĆ. I o gle čuda - ON JE SRBIN !

Odgovori 188 7
Milica

09.11.2021 15:34

Nisi ti dorastao da pričaš o Novaku Đokoviću, a kamo li da ga treniraš.

Odgovori 205 10
Janko Milosevic

09.11.2021 19:35

@Milica - Jedan je Novak Djoković, a takvih šovinista je puno po svetu. Na žalost Pjatija, Novak je bolji i kao čovek, a to ne može da se kupi, samo ako si Srbin možeš biti najbolji...

Odgovori 63 4
Sone V

09.11.2021 18:47

"Ala si ga zajebao" svaka cast Takvi mu nikad nisu ni trebali i hvala ti

Odgovori 85 7