VELIKO IZNENAĐENJE PRED OSMINU FINALA US OPENA: Novakov rival NEĆE NA TEREN!

Autor:

Sport

06.09.2021

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Novakom Đokovićem je veliki izazov na tekućem US openu. Prvi reket sveta je u pohodu na četvrtu uzastopnu gren slem titulu u ovoj sezoni koja bi mu takođe obezbedila da postane jedini teniser koji je osvojio 21. pehar sa velikih turnira.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mladi Burksbi se odlučio da ne trenira

Sledeća prepreka mu je u Američki teniser Dženson Bruksbi.

On je senzacija u svojoj zemlji jer je najmlađi Amerikanac koji je stigao tako daleko na US Openu od 2002. godine i Endija Rodika, a ovu sezonu je počeo van prvih 300 na ATP listi.

Ono što je svima privuklu pažnju pred njegov megdan sa Đokovićem je podatak da se Bruksbi odlučio da ne trenira pred taj meč.

- Verujem da imam igru koja moći da me dovede do samog kraja, nikada nisam u to sumnjao. Nisam zadao sebi očekivanja da stignem do drugog kola, imam samopouzdanje da mogu da odem jako daleko na svakom turniru koji igram. Naravno sledeći meč je jako bitan, ali trudim se da se pripremim kao i za sve ostale duele - istakao je Bruksbi. 

Pred meč karijere mladi Amerikanac se odlučio za odmor što je malo ko očekivao. To je uradio na nagovor trenera Džoa Gilberta. 

- Ovo je sve potpuno novo za nas, ali osećam, jer sam toliko dugo sa njim, da mi je lako da znam šta je dobro za njega - rekao je GIlbert i dodao:

- On ne igra sa velikom snagom, mi se mnogo oslanjamo na rupe u igri drugih. Pogledamo kako protivnik igra, ukažemo mu na njihove greške i to je najbolji način. 

Mladi teniser je nakon pobede nad Aslanom Karacevom upitan kako će dočekati meč sa Novakom Đokovićem, na šta je odgovorio: 

- Ne znam zaista, ne gledam to previše i ne analiziram.

Meč Đoković - Bruksbi na programu je u noći između ponedeljka i utorka. Po rasporedu bi trebalo da počne u jedan čas posle ponoću, po srednjeevropskom vremenu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading