ĐOKOVIĆ JE OVIM REČIMA ZAPALIO NAVIJAČE: Idemo meč po meč - SPREMAN SAM ZA KALENDARSKI SLEM!

Autor:

Sport

06.09.2021

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od danas počinje druga nedelja na poslednjem gren slemu u sezonu - US openu. Od srpskih predstavnika u Njujorku tu je samo prvi svetski teniser Novak Đoković.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković je spreman za najveći pohod u karijeri

Treba po ko zna koji put napomenuti da bi Novak pobedom u Njujorku postao prvi teniser od 1969. godine koji je osvojio sva četiri najveća turnira u jednoj godini.

Prva prepreka u drugoj nedelji na putu ka trofeju biće momak iz Kalifornije, 99. teniser na svetu Džejson Bruksbi (20).

Dok se polako sprema za pomenuti duel osmine finala Otvorenog prventsva Amerike, Đoković otkriva i da je spreman da pojuri kalendarski slem, ali da ne želi da ide toliko unapred.

- Osećam da sam u dobroj poziciji, verujem da mogu da osvojim kalendarski slem, ali moram da razmišljam meč po meč - poručio je najbolji teniser sveta. 

Đoković je takođe dodao da se veoma dobro seća trenutaka od pre pet godina kada je osvojio sve grend slem turnire zaredom, ali ne u istoj kalendaskoj godini:

- Svakako je u posebnom sećanju 2016. godina, kada sam vezao sva četiri u nizu i prvi put osvojio Rolan Garos. Počeo sam na šljaci i odrastao, ali taj trijumf bio je kao da sam se popeo na Mont Everets i bio je poseban. Imao sam sličan osećaj i kada sam ove godine osvojio titulu u Parizu.

Foto: Tanjug/AP

 

Đoković je na kraju kratko poručio na kakvom je nivou njegovo samopouzdanje pred izazove koji ga očekuju u nastavku karijere.

- Nisam iznenađen kada osvojim grend slem. To je moj cilj i mogu to da vizualizujem. Mogu da zamislim da pobeđujem na svakom grend slemu na kojem učestvujem. Imao sam sreću da imam dosta uspeha, 20 titula i dosta finala i polufinala - zaključio je svetski reket broj 1.

Ukoliko trijumfuje na US openu, pored ispisivanja istorije osvajanjem kalendarskog slema, Novak će postati prvi teniser koji je osvojio najviše gren slem turnira.

Meč osmine finala, Đoković - Bruksbi na programu je u noći između ponedeljka i utorka u 1.00 po srpskom vremenu, s tim što može početi i kasnije, ukoliko prethodni mečevi potraju duže od očekivanog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading