VELIKAN KUKA I JADIKUJE NA SAV GLAS: Plače za Federerom i Nadalom, pa poručuje - Zverev može da pobedi Đokovića!

Autor:

Sport

06.09.2021

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši svetski broj 1 Stefan Edberg priželjkuje povratak Rodžera Federera i Rafaela Nadala na teren.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na terenu "Artur Eš" u Njujorku

Pored toga, Šveđanin je poručio da Novaku Đokoviću rastu šanse za osvajanje kalendarskog slema, ali da mu na putu stoji Nemac Aleksandar Zverev.

- Novak Đoković je dokazao da je jedan od najvećih u istoriji tenisa, da je unikatan u svojoj generaciji, zajedno sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Srbin ima veliku šansu da u istoriju uđe kao igrač sa najviše slemova, imajući u vidu i fizičke probleme Rodžera i Rafe. Svakako da je favorit da osvoji US Open i kalendarski Grend slem, ali moraće da se nosi sa mladim igračima, velikim talentima. Mislim da iznad svih Aleksander Zverev ima šanse, on ga je nedavno pobedio u Tokiju. Neće biti lako Noletu, čak iako je i dalje favorit broj jedan - rekao je Edberg za italijanske medije.

Potom, Šveđanin se dotakao i preostala dva člana tzv. "velike trojke".

Njih dvojica, zajedno sa Noletom, dominiraju dugo. Naravno, Rodžer i Rafa sada imaju probleme fizičke prirode. Dolazi polako do smene generacija. Nadal neće igrati do kraja sezone, svi znamo probleme Federera koji ima 40 godina. Nadamo se da ćemo imati priliku da ih opet vidimo na terenu i da će igrati najbolji tenis. Bilo bi to zaista prelepo za sve ljubitelje tenisa - zaključio je Stefan Edberg.

Podsetimo, proslavljeni švedski as je u dva navrata osvajao pehar na Otvorenom prvenstvu Amerike, 1991. i 1992. godine, kada je u finalnim duelima bio bolji od Pita Samprasa i Džima Kurijera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading