(VIDEO) FEDERER NIKADA NEĆE ZABORAVITI OVAJ DAN: Švajcarac je PONIZIO Novaka Đokovića kao nikad, a ove reči će pamtiti ZAUVEK!

Autor:

Sport

07.08.2021

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je prestigao Rodžera Federera po broju nedelja na ATP listi i postao rekorder, a tačno pre 14 godina je prvi put savladao Švajcarca, i to iz petog pokušaja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer

Bilo je to finale u Torontu i početak velikog rivalsta koje je Đoković rešio u svoju korist pošto u pobedama vodi 27:23, i teško da ćemo ponovo gledati okršaj dvojice velikana "belog" sporta.

Posle velike borbe u tri seta i 140 minuta na terenu, Federer je morao da prizna Srbinu da je bio bolji, ali nije mu bilo lako da prizna, pa je tom prliliko dao jako stamotnu i potcenjivačku izjavu.

- Igrao sam četiri puta i nisam izgubio- rekao je Federer tog 7. avgusta 2007. u Torontu.

Nastavio je u sličnom tonu:

- Pa? (smeh) Ne, dobro je igrao. Kao što sam rekao momak koji se iz dana u dan poboljšava, jer je tako mlad i oni sada mnogo uče u tim mečevima, skupljaju iskustva sa tih putovanja. Zbog toga je odigrao dobar turnir. Ako nastavi tako imaće šanse i na grend slemovima, jer je tamo uspeo da dođe već do dva polufinala. Ovaj turnir bi mogao da bude za njega prelomni. Bio sam imspresioniran kako je igrao, ali ne baš do te mere da me je iznenadio. Znao sam kako igra, pa je to bila dobra stvar.

Koliko je značajan poraz u ovakvom finalu?

- Beznačajan (smeh).

Možete li da objasnite zašto?

- Cilj mi je bio da osvojim Vimbldon. Uradio sam to. Želeo sam da ostanem 1. na ATP listi. Ne mogu da uzmem sve, ne mogu da budem razočaran zbog jednog poraza. Mislim, odigrao je dobro, nisam odradio posao do kraja.

Da li mislite da je Đokovićev stil igre sličniji vašem nego onom koji potencira Rafael Nadal?

Ne. Mislim, on igra kao i mnogi drugi teniseri na ATP turu. Stabilan je kod osnovne linije, ima prilično dobar servis. Ali, znate, on ne radi ništa specijalno u svojoj igri. Uvek je prilično predvidljiv, što je dobra stvar (ne znamo šta mu je ovo značilo, ni u jednom sportu nije dobro da budete predvidljivi osim ako se zovete Arjen Roben prim.aut.). Da, imate i dobre razmene protiv njega, jer se dobro kreće, kliza, tako da uživam kada igram protiv njega.

Novak je jasno istakao ambiciju da postane broj 1, što ne govori mnogo igrača. Niko vas nije dugo sa tog mesta pomerio već duže vremena. Da li ga smatrate većom pretnjom od bilo kod drugog igrača.

- Vidim ga drugog posle Nadala. To je moje mišljenje.

Očigledno je da se Federer prevario i 14 godina kasnije mu je retko koji rekord ostao, a da ga Novak Đoković nije ugrozio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading