ĐOKOVIĆU SE OTVARA PUT DO NOVE GREN SLEM TITULE: Nadal se UNAPRED PREDAO, Španac šokirao pred US Open!

Autor:

Sport

04.08.2021

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal još uvek nije odigrao takmičarski meč posle poraza u polufinalu Rolan Garosa od Novaka Đokovića, a Španac nije optimističan pred US Open.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Nadal će ponovo na teren na predstojećem turniru u Vašingtonu, a zatim će u Njujorku pokušati da se domogne 21. grend slem titule i tako prestigne Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Međutim, Nadal kaže da nije spreman.

- Mislim da nisam na 100%, ali cilj je da se približim tome na dan kada počnem turnir- rekao je Nadal.

Novak se osvajanjem turnira u Parizu, a zatim i Vimbldona izjednačio sa Špancem i Rodžerom Federerom po broju grend slem pehara. Rafu ipak ta trka preterano ne opeterećuje.

- Iskreno, to je važno kao uvek. Činjenica da Novak ima 20, Rodžer 20 i ja 20 pehara ne povećava mi motivaciju, niti pritisak. Moj pristup se neće promeniti. Uvek sam isti. Radim po svom. Ako igraju Novak ili Rodžer tamo i pobede - bravo za njih. Neću biti frustriran zbog toga. Znam da sam postigao nešto o čemu nisam ni sanjao, i nastaviću da se borim, da radim...

Foto: Tanjug/AP

 

Turnir u Vašingtonu biće njegov prvi sa mnogo gledalaca od početka pandemije.

Ne oseća pritiskak ni od mlađe konkurencije.

- Svako pristupa problemu na drugačiji način. Mi smo pod pritiskom jer zbog konkurencije osećate veći stres. Ali, u isto vreme, mi smo super presrećne osobe, jer možemo da radimo na jednom od svojih hobija. Najvažnija stvar u ovom životu, prema mom mišljenju je da budete više od svega srećni.

On je govorio o stresu i pritisku sa kojim se bori godinama kao profesionalni sportista.

- Ponekad se osećate pomalo uznemireno.

Priznaje da je 2015. godina bila veoma teška za njega.

- Jedan pristup je zaustaviti ga na neko vreme i pokušati da se oporaviš. Drugi pristup je samo da prihvatite da imate ovaj problem. Prihvatate da nećete pobediti. Moj pristup je bio da nastavim i polako prevaziđem tu situaciju. Tako sam i učinio, a posle osam meseci sam počeo da se osećam mnogo bolje- dodao je Španac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading