"TI STANDARDI SU PRERASLI U SMRAD": Oni su stali u ODBRANU Đokovića! Svima su zapušili usta

Autor:

Sport

03.08.2021

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I to je moguće.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Konačno i neko njima da kaže.

Od jutros smo uvereni da se čuda ipak događaju. Osim Australijanca Nika Kirijosa koji je možda i prvu put u životu hvalio Novaka Đokovića (pročitajte OVDE), sada je i u odbranu srpskog tenisera stao ugledni teniski portal "TennisBuzz". 

Đoković nije uspeo da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju i samim tim je ostao što su, izgleda, svetski mediji jedva dočekali.

Odmah su počeli novi napadi i seirenje na Đokovićev račun. Mnogi svetski mediji su se nepravedno obrušili na njega, ali sada je neko i stao u njegovu odbranu.

Pomenuti teniski portal postavio je pitanje koje se dugo čekalo - zašto se svim sportskim velikanima praštaju greške, samo Đokoviću ne?

- Ono što je posebno teško pomiriti je da isti mediji koji su pružali podršku sportistima u debati o mentalnom zdravlju takođe predvode klevetanje Đokovića. Osaka, Bajls i Ben Stouks su nedavno govorili o tim stresovima i njima se pridružio i fudbaler Tajron Mings. To je debata koja nam je potrebna, ali nije dobro kada mediji biraju prema kome će pokazati razumevanje. Kako bi Đoković mogao da ne bude pod ozbiljnim mentalnim pritiskom u ovom trenutku? Pokušao je da ostvari herkulovski podvig pisanja istorije sporta: prvo napad na "zlatni slem", a sada i na kalendarski slem. I sve to uz očekivanja nacije na Olimpijskim igrama, dok je bez porodice, u centru svetske pažnje i usred globalne pandemije - pitaju se autori teksta koji u nastavku dodaju:

- I opet, ljudi zahtevaju perfektno mentalno stanje i onda, kada se takmiči, svi su srećni da uživaju u njegovim mukama, sve dok uzdižu druge sportiste koji odbijaju da se uopšte i takmiče pod sličnim pritiskom", brane autori Novaka i aludiraju na povlačenje Simon Bajls tokom Igara, kao i Naomi Osaku i njeno povlačenje sa Rolan Garosa.

U poslednjem delu teksta, Đoković se ističe kao neko ko nema isti tretman kao drugi sportisti.

- Suština priče nije da Đoković nije savršen, već pitanje zašto su mnogi tvrdoglavi da mu nikad ne oproste njegove mane? Pokažite nam bilo kog velikana iz bilo kog sporta ili dela društva i mi ćemo vam pokazati genija sa manama. Svaki superheroj ima svoj kriptonit. Zapravo, veličina nije veličina bez svih mana koje moraju da se savladaju na putu ka njenom dostizanju.

Đoković ima probleme kontrolisanja frustracija na terenu. Svi smo to videli i sam je to priznao. Razlika je ta što za druge sportske velikane odbacujemo mane i definišemo ih njihovom sportskom veličinom. Sa Đokovićem, mnogi bi da odbace veličinu i definišu ga njegovim manama.

I naravno, pominjani su i duplio standardi koji su toliko vidljivi kada je beli sport u pitanju. 

U tom smislu, dupli standardi se nastavljaju sa onim što se desilo na Olimpijskim igrama. Omalovažavajući ga zbog mentalne greške pod pritiskom, dok svi zagovaraju podizanje svesti o mentalnom zdravlju, ti dvostruki standardi su prerasli u potpuni smrad - stoji na kraju teksta portala "TennisBuzz".

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading