SRĐAN SVIMA OBJASNIO: "Zamislite kako bi bilo da neko voli Novaka"

Autor: Republika

Sport

02.08.2021

10:02

Otac najboljeg tenisera sveta ponovo pričao o "publici".

Starsport

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta.

 

Srpski teniski as Novak Đoković nije uspeo da jednu od najuspešnijih godina u karijeri kruniše medaljom na Olimpijskim igrama u Tokiju. Prvi reket sveta je najpre poražen u polufinalu od Aleksandra Zvereva dok je kasnije poražen i u borbi za bronzano odličje. Znajući da Novak nije omiljen među ljubiteljima "belog sporta", ovi porazi dočekani su sa oduševljenjem pojedinih. O neprevaziđenoj temi "Zašto ne vole Đokovića" pričao je i njegov otac Srđan.  

- Kaži mi ti zašto se to dešava? Nema objašnjenja - istakao je Srđan Đoković u podkastu "Biznis priče"

Otac najboljeg tenisera sveta je zatim i pojasnio pomenutu situaciju.

- Novak im ni sa čim ne daje razlog da ga neko ne voli. Ne da ga mrzi, neko da ga ne voli. Zamislite vi da ga neko ne voli, a on se prema svima ponaša divno - prema protivniku, skupljačima loptica, gledaocima... Nikada nikome nije rekao ružnu reč ili napravio bilo kakav ružan gest. Zašto se to dežava? Pa verovatno zato što je to buržujski sport, zato što su ga napravili Englezi, muškarci su igrali u odelima, a žene u haljinama i to je bilo za njihovu 'haj klasu - izjavio je Srđan Đoković i dodao:

- A, onda se pojavio neki Srbin iz male siromašne zemlje i već 15 godina je najbolji u njihovom sportu, a i našem. Moraće da se pomire sa tim da je centar teniskog sveta prešao na istok Evrope, Rusiju, Južnu Ameriku, a izopštio se iz anglosaksonskog sveta. Sad je tako, a kad se u budućnosti opet okrene situacija - mi nećemo biti ljubomorni - zaključio je otac srpskog asa.

Komentari (0)

Loading