ISTORIJA JE ISPISANA! Novak Đoković je šampion Vimbldona, izjednačen sa Nadalom i Federerom!

Autor:

Sport

11.07.2021

12:00 >> 16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo ga taj broj 20!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak Đoković je savladao Matea Beretinija 3:1 za šesti Vimbldon! 

Izjednačio se sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom na večnoj listi sa 20 Grend slem titula!

 

 

Nije se činilo dobro posle izgubljenog prvog seta, najbolji teniser sveta je delovao nesigurno. Međutim, sa snagom u glavi i vatrom u srcu je pokazao očiglednu klasu nad Beretinijem i dolazio lako do brejkova. Publika je na momente bila nesnosna, što je Đokoviću dalo dodatnu motivaciju da ih ujedno i ućutka.

Gotovo sve teške razmene i dugi poeni su pripadali Srbinu, Mateo je iznova i iznova gređšio na bekendima, što su bili sigurni poeni za Đokovića.

Sledeća stanica - Tokio! Sledeća meta - zlatna medalja! 

Četvrti set

6:3 - Brejk za titulu! 

5:3 - Đoković na korak do istorije! 

4:3 - BREJK! Novak sa 15:30 niže dva vinera, Mateo dva puta greši servis i donosi prednost Đokoviću.

3:3 - Na 15:30 kreće neverovatna razmena koju je publika ispratila u dahu, Đoković osvaja poen od ogromnog značaja. U naletu tog poena niže dva poena za novo izjednačenje. Tokom gema je opet neko iz publike dobacivao i dekoncentrisao Đokovića, koji je širio ruke u neverici. Sudija Marija Čičak je morala da reaguje.

2:2 - Nastavlja se neizvesnost na startu četvrtog seta, obojica sigurni na svojim servisima.

1:2 - Nastavlja se Beretinijevo vođstvo, čeka se Novakov preokret. Đoković prikazuje momente nervoze, impuslivnih reakcijama posle promašaja.

0:1 - Mateo ponovo otvara uspešno set.

Treći set

6:4 - Preokret! Novak na korak do titule!

5:4 - Beretini igra vrlo dobar gem i pametnim rešenjima smanjuje na gem razlike. Đoković serbira za kraj seta.

5:3 - Đoković održava prednost i približava se kraju trećeg seta sa vođstvom

4:2 - Novak se razljutio! Posle jednog poena je poručio publici "Ne čujem vas" i nagnao bes gledalaca. Naravno, iskoristio je to u svoju korist i osvojio gem.

3:2 - Beretini smanjuje, nođen podrškom publike sa tribina.

3:1- Đoković propušt 40:15, Beretniji dolazi do đusa, ali Srbin ne dozvoljava brejk.

2:1 - Brejk Novaka! Na 30:30 Đoković uzvraća nestvarni bekend, proklizavajućina samom uglu terena. Beretinijev loš bekend je prikazan u finalnom poenu gema.

1:1 - Novak uzvraća istom merom!

0:1 - Savršen gem Beretinija. Tri asa i jedan viner za početno vođstvo u trećem setu.

Drugi set

6:4 - Perfektan gem za kraj dugog seta.

5:4 - Novak je vodio 40:0 i propustio sve tri bejk lopte, Fonjini vezuje pet poena na krilima servisa i Novakov grešaka.

5:3 - Brejk Beretinija, smanjuje zaostatak.

5:2 - Fanstastičan kraj gema za sve ljubitelje tenisa! Atraktivna razmena u kojoj Novak nažalost gubi poen, ali su gledaoci uživali u potezima obojice. Đoković je sa mreže poslao lob u sam ugao, Beretini kroz noge iza leđa udara dijagonalu, pa Nole okreće leđa, juri za loptom i udara lob, koji nažalost ide u mrežu.

5:1 - Novak posle 40:15 ulazi i sitni pad, loše servira, prima poen od Beretinija, ali Italijan u narednoj razmeni šalje loptu u aut.

4:1 - Beretini asom završava svoj prvi dobijeni gem u drugom setu, prednost je i dalje velika.

4:0 - Novak perfektnim gemom pravi nedostižnu prednost u drugom setu.

3:0 - Đoković overava brejk dobijenim gemom na svoj servis. Sledio je verlo duh i izjednačen treći gem u kom je Novak došao do dve brejk lopte, iskoristivši drugu.

1:0 - Novak pravi brejk! Beretini je sjajno započeo, poveo 40:15, ali je onda Đoković ušao u seriju i oduzeo servis rivalu.

Prvi set

6:7 - Beretini osvaja prvi set pobedom od 7:4 u taj-brejku! Ceo odlučujući gem je prošao u serijama. Prvo je Italijan osvojio tri poena, pa Novak tri. Zatim je Beretini došao do 5:3, Nole smanjio na 5:4, ali je onda deveti teniser planete sa dva poena na svoj servis okončao set.

 

6:6 - Igraće se taj-brejk! Đoković je imao 15:30, ali su onda usledili siguran servis Beretinija i neiznuđena greška Novaka kojom je italijanski igrač došao do gem lopte, ali je zatim Nole izborio novi đus na servis protivnika. Međutim, tu je Beretini odigrao dva sjajna poena i odveo je set u 13. gem.

6:5 - Novak se vratio i ponovo je onaj stari. Uzima Srbin gem sa nulom.

5:5 - Set je ponovo u egalu, Beretini dolazi do gema sa samo jednim izgubljenim poenom.

5:4 - Vraća Beretini brejk! Uzeo je Mateo prvi poen u gemu, pa Novak dva, a zatim i Beretini naredna dva, pa je tako došao do prilike za brejk. Međutim, Nole je spasao brejk loptu, a onda je usledila još jedna za Italijana koju je nažalost iskoristio.

5:3 - Novi napet gem na servis Italijana. Vodio je srpski as 15:30, pa je Beretini dobrim servisima došao do gem lopte, ali je onda usledila greška koja je dovela do đusa. U nastavku je bilo još sedam izjednačenja (ukupno osam), Srbin je imao i jednu set loptu, ali je Beretini na kraju izborio opstanak u setu.

5:2 - Za razliku od prošlog servis gema u kom je Novak osvojio sva četiri poena, ovog puta je prepustio jedan rivalu.

 

4:2 - Još jednom Beretini nije lako osvojio servis gem. Uzeo je Novak dva poena, ali je ipak Italijan smanjio zaostatak.

4:1 - Potvrdio je brejk prvi reket sveta servis gemom bez izgubljenog poena.

3:1 - Brejk Đokovića! Koristi srpski igrač drugu brejk loptu i stiče veliku prednost za nastavak seta.

2:1 - Ne ide Noleta servis, ali srećom greši i Beretini. Napravio je Đoković još jednu duplu grešku, ali se izvukao na kraju i na mini-pauzu odlazi sa vođstvom.

1:1 - Poveo je Beretini 30:0, zatim je Nole osvojio dva vezana poena, ali je onda i Mateo uzeo dva naredna pa je tako došao do prvog gema na meču.

1:0 - Nije dobro krenulo. Novak je napravio dve duple servis greške, imao je Italijan onda i brejk loptu, ali je prvi reket sveta skupio snagu, preokrenuo i osvojio prvi gem.

15.10 - Meč upravo počinje, a prvi na servisu je Novak Đoković.

 

15.00 - Evo ih! Đoković i Beretini su izašli na teren, a dočekale su ih prepune tribine. Sada sledi nekoliko minuta zagrevanja, pa će konačno početi veliko finale.

14.50 - Do početka je ostalo još desetak minuta i finalisti bi svakog trenutka trebalo da izađu na centralni teren Ol Ingland klaba.

14.30 - London je danas centar sveta, pošto se za pola sata u prestonici Engleske započeti finale muškog singla na Vimbldonu, a večeras na "Vembliju" sledi okršaj između Engleske i Italije koje će se boriti za titulu prvaka Evrope.

 

14.15 - Današnji finalisti su odradili lakše treninge jutros, kako bi se što bolje spremili za veliki okršaj, za borbu za titulu.

 

14.00 - Veliko finale počinje za tačno sat vremena, a uzbuđenje u Ol Ingland klabu raste do maksimuma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading