VIMBLDON IMA NOVU ŠAMPIONKU: Finale rešeno posle tri seta

Autor:

Sport

10.07.2021

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalan meč na centralnom terenu Ol Ingland klaba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Finale ženskog singla na Vimbldonu

Najbolja svetska teniserka Ešli Barti nova je šampionka Vimbldona!

Australijanka je u finalu savladala Karolinu Pliškovu rezultatom 2:1 (6:3. 6:7, 6:3), posle jednog sata i 59 minuta igre.

Barti je sjajno startovala meč brejkovima na prva dva Karlonina servisa, kojima je dogurala do ubedljivih 4:0, a potom je bez problema završila set u svoju korist.

U drugom setu je takođe prva servis protivnici oduzela Barti, u trećem gemu, ali je set u egal vratila Čehinja u šestom. Međutim, pri rezultatu 5:5 je usledio novi brejk prvog reketa planete, ali je odmah potom Pliškova uzvratila istom merom, pa je set ušao u taj-brejk. U odlučujućem gemu je češka igračica bila znatno bolja i rezultatom 7:4 je odvela meč u treći set.

Ipak, Karolina nije imala snage za potpuni preokret. U trećem setu je viđen samo jedan brejk, a napravila ga je Barti u drugom gemu. Do kraja meča je čuvala prednost brejka i na kraju zasluženo slavila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rizikujući

10.07.2021 15:45

razapinjanje, teško prihvatam izjednjačavanje ovog tenisa sa gladijatorskim u muškoj konkurenciji .