NOVAK UVELIČAO JUBILEJ: Na dan plasmana u finale je ISPISANA ISTORIJA TENISA!

Autor: Republika

Sport

10.07.2021

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobeda Novaka Đokovića nad Denisom šapovalovim dobila je dodatnu draž.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Trijumf u polufinalu Vimbldona desio se na dan kada je njegov trener Goran Ivanišević pre tačno 20 godina postao prvak najvećeg Gred slema na svetu:

- Goran je bio jako uzbuđen veče pre meča, ovaj dan bio je dan kada je obeležavao 20 godina od njegovog velikog trijumfa koji sam ja pratio iz Hrvatske, bio sam u Umagu. Sećam se kao da je juče bilo kada je osvojio Vimbldon sa vajld kardom, to je jedna od najinteresantnijih priča u istoriji grend slema. Imao je izuzetnu karijeru iza sebe, međutim, išao je ka teniskoj penziji i hteo je da još jednom da proba na Vimbldonu - kaže Novak i dodaje:

- Dobio je pozivnicu, nije mogao da se kvalifikuje sa renkingom, i stvarno je neverovatno šta je uradio. Ja sam zdušno navijao za njega tada, na Gorana smo svi mi iz regiona gledali kao na svog idola. I eto, 20 godina kasnije, nisam smeo na ovako poseban dan da izgubim, zbog njega.

Đoković je osvojio 28 od 33 poena na mreži, a 13 od 14 kada je igrao servis-volej. Ivanišević je imao spremno poređenje sa rivalom kojeg je dobio u finalu te 2001. godine.

- Ono što je interesantno jeste njegova konstatacija da su mi voleji bili kao Rafterovi. To mi je rekao posle meča, imali smo šalu na račun mojih voleja, ali u pozitivnom smislu. On je stvarno istakao kako je impresioniran volejima i igrom na mreži u nekim bitnim trenucima, kada sam morao da se vadim iz teških situacija. Na brejk loptama izlazio sam na mrežu i da, to je bio deo taktike. Prosto, Šapovalov, kada je lopta malo dalje od njega, on obično čipuje tu loptu, blokira je, igra slajs i ja sam znao da će to često raditi. Zato sam koristio priliku da izađem na mrežu. U većini slučajeva sam bio uspešan. Servis me je poslužio kad god je trebalo, naravno, uvek može bolje, ali sam zadovoljan kako sam igrao - dodaje Novak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading