ĐOKOVIĆEV ODGOVOR ATP: Izjava koja ODZVANJA PLANETOM!

Autor: Republika

Sport

25.06.2021

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi reket sveta Novak Đoković obratio se javnosti zajedno sa Kanađaninom Vasilom Pospišilom ispred organizacije PTPA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Na konferenciji će, pored Đokovića, učestvovati suosnivač PTPA Vasil Pospišil, kao i izvršni direktor organizacije, Adam Leri.

Pored pomenutih Novaka, Pospišija i Lerija, deo tima čini i Keri Gerlak Sesil, kao i Bil EJkman, Majkl Hiršteld, Rebeka Mekdonald, Katarina, Pjetlović i Anton Rabi. 

Zahvalio bih se Vasilu, PTPA će postati zvanična organizacija čiji će cilj biti da zastupamo igrače i igračice svih doba. Hvala savetnicima i timovima za komunikaciju. Napravili smo nešto čime smo veoma ponosni. Jedina svrha PTPA je da zastupa igrače i omogući im fer i korektne uslove da budu prihvaćeni u sistemu. Deo sam igračkog saveta desetak godina. Pokušali smo na konvencionalan način i nekonvencionalan da napravimo razliku za igrače. Ništa nije garantovano. Nova smo, mlada organizacija koja uči u koraku. Potrebna nam je pomoć svih. Da prepoznate vrednost naše organizacije. Inspirisan sam mnogim igračima iz prošlosti. Slušao sam priče o igračima koji su se sastajali sa ciljem da transparentno i fer odlučuju o teniskom ekosistemu - krenuo je Novak sa svojim obraćanjem i nastavio:

Počeli smo avgusta. Imamo drugačije rasporede u muškom i ženskom tenisu. Teško je sinhronizovati da svi budemo na istom putu. Pričao sam sa teniserkama. Sada sam na Rolan Garosu pričao sa Serenom, a pričaćemo ponovo i u Londonu. Pričaću i sa njenim suprugom, koji je uspešan preduzetnik koji bi rado podelio neke ideje sa nama. Učimo u koraku. Učimo od današnjih i bivših igrača. Vasil i ja nismo početnici. Dugo smo u teniskom svetu, uspeli smo da napravimo korak u pravom smeru. Stvari se menjaju na dnevnom nivou. Tokom mog vremena u savetu ATP saznao sam da nije veliki procenat igrača informisan i ne dobijaju činjenice o tome šta se dešava kada je u pitanju biznis strana. Ako to uspemo, već u startu bićemo uspešna organizacija. Sarađujemo, nismo protiv ATP-a, niti ikoga ko je u našem eko sistemu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading