NIKO NI DA ČUJE: Srđan TRAŽIO pare za Novaka!

Autor:

Sport

25.06.2021

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković danas je prvi teniser sveta, osvojio je 84 trofeja, od toga 19 grend slemova, kao i Dejvis kup sa Srbijom, a vlasnik je i brojnih drugih rekorda. Zaradio je Nole 150 miliona dolara samo od turnira, ali nije sve bilo tako bajno na početku karijere.

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković i Srđan Đoković

Njegov otac Srđan je javno na televiziji 2003. morao da moli za finansijsku pomoć sinu da bi uspeo, a sada je isplivao i snimak te emisije. Najveći propust u tom trenutku napravila je država, koja nije prepoznala njegov potencijal. Podsetimo, tada je na vlasti bila Demokratska stranka sa ministrom sporta Gašom Kneževićem.

- Treba mnogo novca, ulaganja, živaca, ali mi od toga ništa nismo dobili. Pokušavali smo preko velikog broja ljudi, firmi da probamo da napravimo profesionalni ugovor, da te firme ulože novac i da im se to vrati kroz procente od sponzorskih ugovora kada on postane igrač. Međutim, nismo naišli na razumevanje. Zemlja je u teškoj situaciji, ali mislim da ne postoji dobra volja da se pomogne. Ako želiš da postaneš profesionalni, veliki i svetski igrač, moraš da odeš iz ove zemlje - govorio je tada Đoković senior.

Srđan je objasnio da njima nije trebao sponzor, već poslovni partner. Za razliku od Srbije, dobijali su puno ponuda drugih država koje su htele da privole Beograđanina pod svoje boje. Na sreću, nisu pristali.

- Imamo ponude Italije, Slovenije i Švajcarske, ali mi smo Srbi, gde god se budemo nalazili. I dalje tražimo najbolje uslove za mog sina ovde - zaključio je Srđan, čiji je sin do danas samo od turnira zaradio 150 miliona dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
duca

25.06.2021 22:33

Otac Djokovica je prepoznao i verovao u sinovljev potencijal,ali niko vise pa cak ni oni kojima je to bio posao!Ti isti,pa i ogromna masa drugih sada masovno, horski, grakcu NAS NOLE!!!Nije on vas gospodo,on je svoj,i svoje porodice!Njegova porodica je rizikovala sve bez ostatka,a on je uradio a radi i danas sve da bude najbolji na svetu!A sta da nije uspeo?I onda biste horski,u delirijumu,klicali NASEM NOLETU!