NJEGOVE REČI SU NAJAVILE PREOKRET: Otkriveno šta je dečak Mateo dobacivao Đokoviću tokom meča finala RG!

Autor:

Sport

19.06.2021

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Scena sa Rolan Garosa kada je najbolji teniser sveta poklonio reket dečaku Mateu je obišla svet! Kasnije se saznalo sve o mladom srećniku, a sada se i on oglasio i otkrio neverovatne detalje!

Novak Đoković poklanja reket dečaku

Dečak je žustro bodrio Novaka Đokovića tokom finala sa Stefanosom Cicipasom, ali nije se nadao da će biti akter sjajne teniske priče!

Novak je preokrenuo meč od 2:0 i slavio u Parizu, a možda su baš reči mališana bile ključne.

- Nisam znao da me Đoković sluša, bio sam iznenađen što me je uopšte čuo - počeo je Mateo priču za Imagen Deportes.

Sve je počelo na polufinalu protiv Nadala na koje sam bio pozvan. Davao sam mu i tada savete, poruke motivacije, govorio mu je stvari poput "Ti to možeš", "Nije ništa strašno", "Dobra strategija, nastavi tako..." i motivisao sam ga da nastavi tako.

- To sam govorio na engleskom. Ja sam mislio da me ne čuje, ali na moje iznenađenje na kraju sam osetio da me čuje.

- Za mene je delovalo skoro nemoguće, jer Nadal je kralj šljake. Činilo mi se veoma teško, ali sam nastavio da ga motivišem - kaže Mateo i objašnjava dalje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ne igram tenis, ali mnogo volim da gledam igru. I imao sam sreće da me pozovu na meč finala. Mnogo mi se sviđa taj sport. Ja igram fudbal. U Meksiku navijam za Ameriku, a u inostranstvu od srca navijam za Madrid, ali za sada za PSG.

- Na kraju mi je doneo kapu. I osetio sam da, kada mi je dao kapu i kada me je već poznavao malo, približio mi se posle i rekao sam mu "Čestitam, ti si velik" i otišao je. Kasnije se vratio i dao mi je reket. To iskustvo nema cenu, reket ću zadržati.

Podsetimo, otac dečaka je posle meča otkrio da se Novak nije zaustavio na tome što je svom navijaču dao samo reket.

Nakon što ga je video kako skače od sreće, Novak je pogledao ka Mateu i rekao mu je da ostane tu "Vratiću se posle", obećao mu je najbolji teniser sveta, koji je nakon finala imao obaveze za davanje intervjua i ceremoniju dodele pehara.

Đoković je nakon svega ponovo došao do Matea, u svojoj torbi je našao dva kačketa, jedan je dao svom vernom navijaču, a drugi njegovoj sestri, a dečaka je pustio na drugu stranu ograde i razgovarao je sa njim.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading