DETALJ KOJI JE PROMENIO SVE: Đoković otkrio koji PSIHOLOŠKI MOMENAT mu je odredio karijeru!

Autor:

Sport

17.06.2021

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je imao mnogo uspona i padova u karijeri, ali jedan psihološki momenat je bio presudan da postane šampion!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Đoković je osvojio Gren slem u Parizu po drugi put u karijeri, a kada je prvi put podigao pehar Rolan Garosa 2016. osetio je olakšanje jer je stigao do jedinog velikog trofeja koji mu je falio.

Novaka je povreda lakta odvojila na duže vremena od terena, i tada je bio pod velikim pritiskom vraćanja u šampionsku formu!

Međutim, on je potpuno promenio pristup tenisu, i kako je rekao, jednostavno je počeo da više uživa na terenu, i da se igra!

- U trenucima kada sam se borio sam sa sobom pojavio se mali Novak koji mi je rekao: idi tamo i igraj, jer to je igra, igraj, uživaj, rasti... I od tog momenta moja karijera ide uzlaznom putanjom, naučio sam da više cenim putovanje nego destinaciju- rekao je Đoković.

Naredni turnir na kome će Đoković igrati je Vimbldon koji se igra od 28. juna do 11. jula.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading