ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO: Šta je Novak radio u svlačionici? Na konferenciji SVI ZANEMELI!

Autor:

Sport

07.06.2021

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se plasirao u četvrfinale Rolan Garosa pošto ga je neočekivano namučio Lorenco Museti, a Srbin je posle meča izdominirao na konferenciji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Naime, Đoković je šokirao rečima da mu se svidelo što je bio u zaostatku dva seta, pa pronašao put do pobede.

- Osećao sam se nervozniji nego kada sam počeo meč. Da budem iskren, čak mi se i svidela činjenica da izgubim dva seta jer sam, ne znam, bio nekako pod tenzijom i nisam mogao da pronađem moje udarce, imao sam mnogo neiznuđenih grešaka i nisam se osećao dobro- rekao je Novak.

Kako kaže, osetio je da se Museti muči i to mu je dalo motivaciju.

- Museti je igrao veoma dobro. Posle gubitka drugog seta morao sam da promenim igru, jednostavno da budem drugačiji. Imao sam bolji osećaj u mojim udarcima, igrao sa više samopouzdanja i tako sam prilazio loptici. Smanio sam broj grešaka i tako je trebalo da igram od početka.

Iskustvo Novaka je presudilo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Da, verovatno. Volim da igram sa mladim momcima pet setova. Čak i kada sam u velikom zaostatku i dalje mislim da imam šanse, jer se osećam fizički odlično. Tužno što je Museti morao da odustane, očigledno se fizički borio od početka četvrtog seta.

Đoković je dao svoj primer.

- U početku karijere sam se borio sa povredama, povlačio sam se i na Grend slemovima. To nije nešto što želite kao mlad igrač, ali vidite da i Museti igrao pet setova sa Čekinatom. Nije mu prvi put. To je kombinacija emocija i uzbuđenja, istovremeno i pritisak. To je veliko iskustvo koje može da ode u oba pravca- zaključio je Novak.

Jedno od pitanja bilo je šta je u pauzi posle drugog seta radio u svlačionici.

- Nisam imao medicinski tretman, ako na to misliš. Išao sam da zamenim gaće- rekao je Đoković.

Đokovićev rival u četvrtfinalu biće još jedan Italijan Mateo Beretini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading