NEOČEKIVANE MUKE ZA RAFU: Nadal od SJAJA do OČAJA i nazad! Španac ipak u 2. kolu Rolan Garosa!

Autor:

Sport

01.06.2021

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzbudljiv meč u Parizu pripao je braniocu titule.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Španski teniser Rafael Nadal

Rekorder na Rolan Garosu Rafael Nadal plasirao se u 2. kolo trijumfom nad Australijancem Aleksejom Popirinom rezultatom 3:0. Po setovima je bilo 6:3, 6:2, 7:6, a meč je ukupno trajao dva časa i 26 minuta.

Španac je bio odličan u prva dva seta, ali je pokazao veliku slabost u trećem, kada se ipak na vreme "trgnuo", pa je izbegao veće probleme protiv 21-godišnjeg rivala.

Rafa je rutinski osvojio prvi set, pošto je u osmom gemu uspeo da oduzme servis rivalu, poveo je tada sa 5:3, pa odservirao za 1:0.

Na krilima vođstva, treći nosilac je napravio dva vezana brejka na početku drugog intervala igre, kada je stigao i do 4:0, pa je bilo jasno da će doći do velike prednosti.

Kada su svi očekivali da će "bik sa Majorke" lako do drugog kola, Australijanac je pružio žestok otpor. Fenomenalno je parirao Nadalu u trećem setu, oduzeo mu je servis, pa poveo i sa 5:2. Pri rezultatu 5:3, propustio je ogromnu priliku na svoj servis, kada je promašio "čist" smeč, a nakon toga je Španac vratio brejk, poravnao rezultat i vratio meč na svoju stranu. Sve je i definitivno rešeno u taj-brejku u kome Rafa nije imao ni najmanje problema. Došao je do ubedljivih 6:1, a iskoristio je treću meč loptu za konačnih 7:3, te 3:0.

 

U narednoj rundi Rafael Nadal će odmeriti snage sa veteranom Rišarom Gaskeom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading