HEJTER VILANDER OPET NAPADA: Novaku ne daje NIKAKVE ŠANSE!

Autor: Republika

Sport

27.05.2021

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šveđanin Mats Vilander tvrdi da Novak Đoković i Rafael Nadal neće osvojiti Rolan Garos

Mats Vilander tvrdi da Novak Đokoviž neće osvojiti Rolan Garos

Vilander tvrdi da će neki mlađi igrač osvojiti turnir, izbor je pao na Janika Siner:

- Stvarno mislim da Janik Siner može da osvoji turnir. Čudno je da ne mislim da to može da uradi Museti iako su iz iste zemlje. Šansa za mlade postoji, jer smatram da su Novak i Rafa ranjiviji iz godine u godinu, ne u smislu da su skloni gubljenju, već što ovi mlađi udaraju lopticu sve jače sa obe strane - kaže Vilander.

Šveđanin dodaje da postoji i psihološki deo priče:

- Neki mlađi igrači imaju jak servis i mislim da polako krune to samopouzdanje kod Rafe i Novaka, tako da im jedino oružje ostaje to iskustvo igranja u pet setova. Tu je njihova snaga i to je razlika između igrača danas, oni znaju kako da igraju duge mečeve, a drugi ne.

Nadal će doći u Pariz sa ciljem da osvoji 14. titulu na ovom turniru i 21. u karijeri čime bi se usamio na vrhu liste igrača sa najviše slemova:

- Mislim da postoji verovatnoća da mlađi igrači oduzmu deo tog samopouzdanja Nadalu, u jednom meču koji može biti u prvom ili drugom kolu, kada Nadal ne deluje tako dobro jer je dobio meč u četiri seta ili nekom taj-brejku, i onda u sledećem meču bude izazvan da igra opet u četiri seta. To je opet prilično dobar rezultat, ali ne dominira tako lako kao pre u finalima i iznenada ostaje sa manje samopouzdanja nego kad je startovao turnir - kaže Šveđanin.

Nadala, ipak, treba pobediti na njegovoj omiljenoj podlozi i turniru:

- Rafina snaga je bila godinama u tome da da dominira, otuda je raslo to njegovo samopouzdanje uz svaki novi meč. Videli ste u Barseloni i Rimu protiv Šapovalova. Kako je taj momak osvojio Rim a bio je suočen sa meč loptom protiv Šapovalova? Zato jer je Rafa Nadal. Ipak, oni misle da mogu da ga pobede, i ako postoji šansa, onda može neko kao Janik Siner da trijumfuje. Da li su šanse velike? Ne, ali nisu bile ni kada sam ja kao tinejdžer trijumfovao - zaključio je Vilander.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sb

27.05.2021 11:51

I u čemu je problem? Čovek ima svoje mišljenje, bilo ispravno ili ne. Nije dužan da se udvara ni Novaku ni nama njegovim navijačima.