Trener najprijatnijeg iznenađenja u belom sportu: ON JE BIO KAO TENISKI BALOTELI, MORAO SAM DA GA "OČELIČIM"!

Autor:

Sport

21.03.2021

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aslan Karačev napravio je ogroman pomak od početka 2021, najpre stigavši do četvrtfinala Australijan opena, a onda i osvojivši turnir u Dubaiju. Sada je stigao do 27. mesta na ATP listi, ali šta o ovoj teniskoj senzaciji ima da kaže njegov trener?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aslan Karačev u akciji

Pre godinu dana bio je izvan najboljih 200, a ruski teniser Aslan Karačev u Majami ide kao 27. igrač sveta. Njegov trener Jegor Jatsuk ističe da je promenjeni pristup tenisu glavni razlog za uspon njegovog učenika.

Posle odličnih igara na čelendžerima prošle godine, 27-godišnji Karačev stigao je do polufinala Australijan opena, a sada je osvojio i turnir iz serije 500 u Dubaiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Karačev sa Đokovićem

Poznato je da se Karačev mučio s povredom levog kolena, ali prema rečima njegovog trenera, to nije bio jedini problem.

- Mnogo godina ponašao se kao dete. Bio je neprofesionalan, nekada je kasnio na treninge. Jednom prilikom je na trening došao s četiri reketa, a od toga su tri bila polomljena. Nisam to očekivao od igrača sa 24-25 godina. Ako poznajete fudbal, ponašao se malo kao Mario Baloteli - kaže Jatsuk, koji tri godine radi s Karačevom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Karačeva Jastuk poredi sa Marijom Balotelijem

Aslan je prethodnih dana u izjavama nekoliko puta rekao koliko je zahvalan Jatsuku.

- Bili su mu potrebni nešto čvršći pristup i iskrenost. Rekao sam mu: ‘Ako ne želiš da se promeniš, možeš i da završiš karijeru odmah’. Koristio sam grube reči, ali na kraju je on stekao poverenje u mene. Razumeo je i slušao, a mnogi to ne bi uradili, mnogi bi promenili trenera. Napredovao je i sad vidimo rezultate - zaključuje Jatsuk, a preneo "Sport klub".

Sada je, uz dvojicu sunarodnika, u opakoj poteri za našim Noletom, ali samo kada je 2021. u pitanju, gde su on, Rubljev i Medvedev za sada u Top 5 po osvojenim bodovima.

Na putu do titule u Dubaiju Karacev je savladao Gerasimova, Evansa, Sonega, Sinera, Rubljova i Harisa, a pred njim je - veoma svetla budućnost, ako, podrazumeva se, nastavi pravim putem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading