Da li ovo ZNAČI KRAJ za mladi dvojac u Crvenoj Zvezdi?! STANKOVIĆ LJUT NA POJEDINCE I POSLE DOMINANTNE POBEDE!

Autor:

Sport

21.03.2021

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak ni pobeda od 4:1 nije bila dovoljna da zadovolji perfekcionistu na klupi Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Ni kada njegov tim dominantno pobeđuje, perfekcionista Stanković nije zadovoljan

Dejan Stanković je tokom igračke karijere bio među najboljim veznim fudbalerima svog vremena, a i kao trener stremi visinama. Tokom godinu i "kusur" dana na klupi Crvene zvezde pokazao je potencijal za velika dostignuća, a svoj pobednički karakter još jednom je istakao posle subotnje ubedljive pobede protiv Mladosti iz Lučana.

Iako su gosti poveli majstorskim golom Saše Jovanovića, za samo 15 minuta crveno-beli su preokrenuli i na poluvreme otišli s prednošću 3:1.

Do kraja su postigli još jedan gol, ali pre nego što je izneo pohvale, Stanković je po završetku utakmice prvo smrknutog čela govorio da su ga pojedinci naljutili svojim izdanjem.

Nije precizirao na koga misli, ali po viđenom, nije bilo teško pogoditi.

Reč je o Željku Gavriću i Ričardu Odadi.

Iako su bili najmlađi u Zvezdinom timu za ovu utakmicu, očekivalo se da dvojica 20-godišnjaka pokažu mnogo više.

Posebno Gavrić, koji je dolaskom Stankovića u klub dobio priliku da bude konstantan u prvom timu. 

Gavrić je dobro počeo, u drugom delu prošle sezone bio među najboljima, ali onda je stagnirao, a pojačanom konkurencijom dolascima Aleksandra Kataija, Slavoljuba Srnića, Aksela Bakajoka i Filipa Falka na neko vreme potpuno nestao iz trenerovih planova. Govorio je Stanković o tome uoči minule utakmice.

- U momentima kada Gavra nije igrao nije zaslužio da igra, sada se polako podiže, sigurno će imati veću minutažu, tako klasifikujem stvar - rekao je Zvezdin strateg pred okršaj u Superligi.

RepublikaFoto: Starsport
Prevelika konkurencija potencijalno negativno utiče na Željka Gavrića

Delovalo je posle partije na Krovu i gola Voždovcu da se Gavrić probudio iz zimskog sna. Postigao je prvi gol još od novembra, ukupno četvrti ove sezone, i posle duže vremena odigrao više od jednog poluvremena (zamenjen u 80. minutu). U subotu se ponovo našao u startnoj postavi, ali ga je Stanković zamenio pola sata pre kraja.

Utisak je da Gavrića lome velika očekivanja i zahtevi da igra u oba smera. Kada je ofanziva u pitanju, kvalitet mladog krila nije sporan, međutim, u defanzivi ne ispunjava očekivanja koja su pred njega postavljena. Prodornost uz levu aut-liniju prošlog proleća bilo je osveženje koje su navijači rado dočekali, ali vremenom su na red došle evropske kvalifikacije i učešće u Ligi Evrope, a tu Zvezda ne igra istim stilom kao u domaćem prvenstvu.

RepublikaFoto: Starsport
Željko Gavrić

 Gavrić nije uspeo da se snađe i izgubio je mesto u timu. Imajući u vidu njegove godine, kao i činjenicu da je u Grafičaru eksplodirao tek posle desetak utakmica, ne bi smeo da klone duhom. Pokazao je da uz kontinuitet može da napreduje, a preostali deo sezone je odlična prilika za to. Crveno-beli su praktično obezbedili titulu i pritisak će biti dosta manji nego inače, ali moraće Gavrić dosta bolje nego u subotu da koristi minute koje mu trener pruža.

Što se tiče Odade, momak iz Kenije iza sebe ima sjajnu polusezonu u Grafčaru, ali u dosadašnja dva superligaška nastupa nije pokazao ni deo toga. Ušao je u finišu duela sa novosadskim Proleterom (4:0), a onda i u 73. minutu protiv Mladosti. I za to vreme otvorio protivniku pet kontri, prenosi "Mozzartsport".

RepublikaFoto: Starsport
Ričard Odada

Pogrešna dodavanja i loše postavljanje - koja su nedopustiva za defanzivnog vezistu - mogu se pripisati neiskustvu, ali pitanje je koliko dugo će to biti tolerisano. Poznato je da u Crvenoj zvezdi nema mnogo vremena za dokazivanje i zato će i Gavrić i Odada morati duplo više da se potrude do kraja sezone, kako bi popravili utisak i ostali u planovima Dejana Stankovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading