Nedeljko Todorović objavio prognozu do MAJA: Čekaju li nas vrućine ili nova šansa za skijanje?!

Autor:

Vesti

21.03.2021

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Nedeljko Todorović je u gostovanju na TV Prva izneo prognozu vremena za naredni period.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nedeljko Todorović

Na pitanje da li će biti toplo i sunčano ili će biti kištovito proleće, Todorović je rekao da je to neizvesno.

- Ovaj jedan hladan period sa temperaturama ispod prosečnih zadržaće se do sredine naredne sedmice, do 23. - 24. marta. S tim što moram da napomenem, do utorka ujutru biće kiše u brdsko-planinskim predelima, što znači da će u predelima iznad 1000 mnv doći do povećanja snežnog pokrivača za dodatnih 20 do 30 cm. Biće mogućnosti za skijanje do 1. maja. Postoji mogućnost i da bude u centralnoj i južnoj Srbiji. Od utorka prestaje ta glavnina padavina i počinje polako da se razvedrava, ali onda na snagu stupaju jutarnji mrazevi.

Meteorolog je naglasio da od 26. marta kreće porast temperatura, te će se brzo premašiti 10 stepeni, a ubrzo će porasti i preko 15 stepeni. Do kraja marta će maksimalne dnevne temperature da se kreću od 15 do 20 stepeni, ali to je sredinom dana. Posle tog perioda se ulazi u pravi prolećni period gde će se temperature kretati preko 20 stepeni.

- Kalendar je najbolji orjentir. Neminovno je da u aprilu temperature krenu naviše. Decenijama unazad postoji jedan singularitet, negde sredinom aprila kada je nešto češća pojava zahlađenja i kiša, ne znači da će tako biti i ove godine. Nemoguće je unapred tvrditi, ali sigurno je da ide toplije vreme, prijatnije za kretanje. Svakako ide lepše vreme, ali ne mogu da tvrdim koliko će često biti padavina - rekao je meteorolog Todorović i dodao:

- Maj računamo kao prolećni mesec, a tad dolazi još promenljivija varijanta vremena u smislu lokalnih pljuskova i grmljavina. Tačnije, vremenske promene mogu biti učestale samo u toku jednog dana. Atmosferski elektricitet i promena magnetnog polja itekako utiču na zdravlje ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading