VELIKA TENISKA PROGNOZA: Đoković osvaja 23 GREN SLEMA, Nadal i Federer u prašini!

Autor:

Sport

05.03.2021

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trka za najboljeg tenisera svih vremena uveliko traje! Retki su ono koji smeju da prognoziraju kako će se odvijati stvari na terenu u naredne dve godine koje će sigurno biti ključne za titulu GOAT. Talas nove generacije polako preuzima čelo "belog sporta", ali mnogo toga još uvek zavisi od Đokovića, Nadala i Federera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Američki sportski novinar i autor Stiv Flink napisao je za "Ubitenis" zanimljivo predviđanje kako će se stvari odvijati u svetskom tenisu sve do završetka karijera "velike trojke".

Pokušao je da odgovori na ključno pitanje ko će imati koliko Gren slem trofeja kada kaže zbogom tenisu. 

- Da budemo jasni, 2022. će biti ključna i za Španca i za Srbina. Novak će opet imati veoma dobru šansu za 10. Australijan open. Mislim da će uzeti Australiju i US open te godine, ali pitanje je da li će tada Nadal osvojiti 15. Rolan Garos. Ako osvoji, na ulasku u 2023. bi Nadal imao 22, a Đoković 21 slem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

A tu je i konačno predviđanje.

- Mislim da će 2023. možda biti njihova poslednja velika godina. Nadal će napuniti 37, a Novak 36. godina. Đoković će završiti karijeru sa 23 Gren slema, a Nadal će morati da se zadovolji sa 22. Federer bi trebalo da ostane na 20. Da li bi to rešilo pitanje najvećeg svih vremena? Ne nužno. Iz te priče ne možemo da isključimo ni Roda Lejvera ni Pita Samprasa- zaključio je Flink i tako ostao nedorečen po pitanju najvećeg svih vremena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mix

05.03.2021 15:51

Covek lupa! Novak je u svakoj od naredne tri godine prvi favorit na tri GS )WImbledon, US Open i AO) a licno verujem da ce makar jednom osvojiti Pariz! Takodje verujem da i u svojoj 36 godini zivota, s obzirom na njegovo sjajno zdravlje i fiziku, nacin zivota, Novak moze da osvoji makar jedan-dva GS-a plus! Njegov maksimum je negde oko 25-26 GS titula! Samo treba da nastavi da bude posvecen tom velikom cilju kao do sada i da se cuva povreda!