"Izner" Đoković SADA JE NEZAUSTAVLJIV: Novak POPRAVIO NAJVEĆU RUPU U IGRI, pobeda na AO sve bliže!

Autor:

Sport

20.02.2021

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković može svakoga da dobije na sto različitih načina, ali sada kada je popravio najveću manu u svom stilu igre, Srbin bi mogao da postane potpuno nezaustavljiv!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sada kada je popravio najveću rupu u arsenalu, može li iko zaustaviti Đokovića?

Svako ko Novaka Đokovića prati od početka karijere svestan je da mu je možda i najslabiji deo ogromnog arsenala serva. Ukoliko niste primetili tokom ovogodišnjeg Australijan opena, to se drastično promenilo.

Moglo bi se komotno reći da u jednom delu karijere servis nije bio maltene nikakvo moćno oružje u Novakovim rukama. Ali, kako je vreme odmicalo, tako se i to menjalo. Prosto, čovek koji teži savršenstvu bio je svestan da i početni udarac u poenu mora značajno da popravi. Da bi sebi olakšao život, da ne mora za svaki poen da se troši u iscrpljujućim razmenama.

I koliko ga je popravio? Toliko da je na ovom Australijan openu, u 33. godini, Novak Đoković prvi put u karijeri došao do 100 asova na nekom grend slem turniru! A, tek ga čeka finalni meč. Čisto poređenja radi, drugi najbolji Đokovićev rezultat u tom segmentu je 86 asova na Vimbldonu 2014. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Po prvi put u karijeri Đoković je dostigao 100 asova na jednom Gren slemu

Fanovi su u šali tokom grend slema u Melburnu dali nadimak teniskom kralju – Novak Izner Đoković. I zaista zvuči nestvarno da je srpski as najbolji server Australijan opena! Sa Đokovićevog reketa izletelo je tačno 100 munja u dosadašnjem delu turnira, a na drugom mestu je Aleksander Zverev sa 86. Naravno, Novak je odigrao meč više od Nemca, više od velike većine tenisera, ali poređenja radi, Medvedev je odservirao 74 asa, a ostala dvojica polufinalista Cicipas i Karacev - 46, odnosno 54.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Noleta su navijači iz šale počeli da zovu "Izner Đoković", kao znak poštovanja prema novostečenim sposobnostima

Servis je izuzetno služio Đokovića tokom turnira, držao ga je u igri kada mu ostali elementi igre nisu išli najbolje, pa i kada je povređen bio na ivici protiv Tejlora Frica. Umeo je da pogodi as kad je u najvećim problemima, što je do sada obično bio zaštitni znak Rodžera Federera. I bilo bi jako bitno da taj trend održi i u finalnom meču protiv Danila Medvedeva, prenosi "Mozzart sport".

Čisto poređenja radi, koliko je Đokovićev servis unapređen otkako radi sa Goranom Ivaniševićem, da vidimo koliko je imao asova na prethodnih grend slemovima koje je osvajao: Australijan open prošle godine – 79 asova. Godinu ranije – 45, isti turnir 2016 godine – 60, a 2015. godine – 61 as. US open 2018. je uzeo sa samo 27 asova, iako je isto bila betonska podloga u pitanju, a sa ubedljivo najmanje asova, što je i očekivano s obzirom na šljaku, Novak je uzeo Rolan Garos 2016. godine – svega 18.

 

 

 

Pred Noletom stoji još samo jedna prepreka na putu ka 9. tituli Australijan opena, ali će Danil Medvedev biti jedan od većih izazova za svetskog broja jedan, imajući u vidu da je vezao 20 pobeda za redom i da je sa Rusijom osvojio ATP kup početkom 2021.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading