JEREMIĆ UHVAĆEN U LAŽI! Ministarka ga razotkrila: NEĆE MU TO USPETI

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.02.2021

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarke rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da neće proći pokušaji dela opozicije koji bi hteli da podižu svoj rejting blateći nečiji rad i rezultate.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Vuk Jeremić

Ona je tako, u saopštenju upućenom medijima reagovala na optužbe predsednika Narodne stranke Vuka Jeremić da aktuelna vlast navodno preko kompanije "Milenijum tim", za koju tvrdi da je "najveći generator korupcije", državni novac "preliva" u privatne ruke, a kao odgovorne apostrofirao ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i ministarku energetike Zorana Mihajlović, "zajedno sa vlasnicima ''Milenijum tima'' Ivanom Bošnjakom i Stojanom Vujkom".

Jeremić je pokazao navodni interni dokument, odnosno instrukciju koju je Ministarstvo energetike dalo Elektroprivredi Srbije o tome "kako da odbije poljoprivrednike iz cele Srbije koji su se javili na konkurs za dovođenje električne energije do njihovih polja, osim poljoprivrednike iz tri sela u Srbiji...", a jedno od njih je tvrdi, Vinarce kod Leskovca, gde je, kako tvrdi, "Milenijum tim" kupio 185 hektara vinograda i zakupio još 521 hektar.


- Kad neka stranka nema uporište kod građana, kao što je Narodna stranka Vuka Jeremića, koji je građanima poznat po tome što je Srbiju svađao sa svetom i svojim inicijativama udaljio Kosovo od Srbije, i u čije vreme su se elektrane zatvarale da bi se struja uvozila, onda je najlakše da svoj rejting pokušavaju da podignu tako što će u javnosti lansirati optužbe protiv nekog čije ime će privući pažnju medija, Pritom se ne libe ni da preuzimaju ulogu institucija kojima bi, da su iskreni u svojim namerama, prvo trebalo da se obrate ako imaju dokaza da je nešto rađeno protivzakonito - kaže Mihajlovićeva.

Ali, pre nego što krenete nekog da blatite i da iznosite najteže optužbe, poručuje ona, trebalo bi barem da se informišete toliko da znate da Ministarstvo nije to koje će bilo koga ni priključiti niti isključiti sa napajanja električnom energijom.

- Zato neću da ćutim na takve optužbe, jer svaki put kad bez argumenata napadnete nekog ko radi po zakonu, i čiji je prioritet da i javna preduzeća posluju preglednije i efikasnije, direktno pomažete onima koji imaju suprotne interese i kojima odgovara "lov u mutnom" i uništavanje strateški važnih preduzeća kao što su EPS i Elektrodistribucija Srbije - poručuje Mihajlovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Anna

20.02.2021 19:12

Zanima me samo da li je Vuk nekad bio iskren?!

Sale

20.02.2021 21:40

@Anna - Jeste i to od srca iskren! Kada je rekao u telefonskom razgovoru: "Jebasmo majku, Ja Srbiji a Ti Crnoj Gori..."

Slobodan

20.02.2021 19:16

Šta Jeremić može pametno da kaže ovo je notorna laž i čista glupost što dotični Jeremić priča. Svi dobro znamo koje Jeremić.

Boban

20.02.2021 19:32

Jos jedan pokusaj Vuka Jeremica da ovakvim izjavama prikupi nekoliko jeftinih politickih poena, ali narod je sve o njemu i njegovom radu rekao na izborima.