(VIDEO) NOLE SPREMAN ZA NOVI IZAZOV: Prvi reket sveta UZBUĐEN pred nastavak AO, RADUJE GA SUSRET SA NEPOZNATIM!

Autor:

Sport

09.02.2021

16:23 >> 16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković kaže da su ljubav prema sportu i najviši ciljevi koje ima osnovni razlozi zašto se i dalje bavi tenisom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković uzbuđen je pred novi izazov, prvi okršaj u karijeri sa Tijafoom

Osim toga, sa srpskim novinarima razgovarao je i o trenutnom životu u Melburnu i narednom protivniku na Australijan openu.

Na uvodnoj konferenciji Novak je govorio o tome koliko mu je teško pao karantin prošle sezone, pa smo ga pitali kako je sada biti u Melburnu gde se život odvija normalno, kao ranije.

- Predivan je osećaj, uzimajući u obzir okolnosti u poslednjih 12 meseci kada nismo imali ni publiku ni mogućnost da izađemo iz hotela. Od nastavka sezone uglavnom smo u mehurima, zapravo svaki turnir do ovog bili smo u obavezi da budemo u hotelu kada nismo na terenu. Sama činjenica da imamo mogućnost da se prošetamo, da se kupamo, da izađemo na večeru u restoranu, da imamo slobodu i prostranstvo… To smo pre ovog virusa uzimali zdravo za gotovo i sada shvatamo koliko je to značajno i nezamenljivo. Izuzetno sam srećan zbog toga i naravno da utiče pozitivno na mene u mentalnom smislu, još i to što igramo preb publikom… Opet je osvežena i vraćena lepa energija na terenu, to je moj osećaj - kaže Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zadovoljan je Đoković prvom pobedom na Australijan openu

- Trudim se da uživam što više u tome jer stvari u ostatku sveta ne izgledaju baš najbolje. Okolnosti u SAD i u Evropi su takve da ne znam šta će biti – nadam se da ćemo imati mogućnost da budemo koliko-toliko slobodni, ali to ne očekujem, verovatno će svi ostali turniri biti opet u mehuru - dodao je prvi reket sveta.

Sledeći Đokovićev rival jeste Frensis Tijafo, četvrtfinalista Australijan opena iz 2019. godine. Amerikanac ima 23 godine i dosad je u karijeri osvojio jednu titulu.

- Prvi put se sastajemo. Vrlo je eksplozivan, brz i dinamičan igrač. Ne ustručava se da napadne, snažan je i čvrst. Poseduje malo neobičnu tehniku na servisu i na bekhendu. Trenirao sam sa njime često, znam otprilike šta me očekuje, uradiću svoj domaći zadatak i izaći ću spreman na meč. Nadam se najboljem - nastavio je.

 

 

 

Dosad je Novak osvojio osam titula na Australijan openu, uključujući dve uzastopne, a ukupno ima 17 grend slem titula.

- Raduje me činjenica da sam dobro odigrao prvo kolo. Izuzetno sam se osećao i igrao na visokom nivou od početka. Naravno da sam ovde zato što verujem da mogu da osvojim titulu. Uvek imam najviše ciljeve, za njih radim i njima stremim. Posle svih godina iskustva, bavim se tenisom iz čiste emocije i uživanja, ali i zbog profesionalnih ciljeva koje sam sebi postavio. Uvek sam bio transparentan po tom pitanju, želim najviše i najbolje što ovaj sport može da ponudi - zaključuje Đoković, a preneo "Sport klub".

Novakov meč sa Tijafoom igra se u utorak na sredu oko 4.30 po srednjoevropskom vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading