"KRČKA" SE SENZACIJA NA AO: Srbin SPREMAN DA ELIMINIŠE NADALA, Danilovićeva U DUELU SA RIVALKOM IZ HRVATSKE!

Autor:

Sport

08.02.2021

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković usrećio je poštovaoce tenisa širom Srbije i sveta pobedom na startu Australijan opena, pa se ostali učesnici iz Srbije nadaju da će nastaviti njegovim stopama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal odmeriće snage sa Laslom Đereom u prvom krugu Australijan opena

Sutrašnji program doneće nam nastupe Filipa Krajinovića, Viktora Troickog, Olge Danilović i pre svega Lasla Đerea, koji ima veliku priliku da Đokoviću "učini uslugu" i eliminiše Rafaela Nadala u ranoj fazi turnira.

Iako ovo zvuči kao nerealan zadatak za momka iz Sente, Nadal ne ulazi u ovaj susret oštar niti u najboljoj formi, dok Australijan open važi za "El Torov" najslabiji Gren slem.

Đereu neće odmoći ni iskustvo iz duela sa Medvedevim, Timom i Huan Martinom Del Potrom, koje je sve pobedio u prethodnim godinama, pa je tlo zrelo za prvi veliki šok na "Hepi slemu".

RepublikaFoto: Starsport
Đerea čeka veoma težak duel sa Rafaelom Nadalom

Đere i Nadal na teren "Rod Lejver" arene izaćiće u četiri ujutru.

Kladionice Đereu ne daju nikakve šanse, imajući u vidu da je kvota na Nadala 1.01, ali Srbin bez sumnje planira veliko iznenađenje.

Ko pobedi, mogao bi da u drugom kolu ukrsti rekete sa – Viktorom Troickim.

Selektor srpske reprezentacije igraće u prvom kolu sa Amerikancem Majklom Mouom.

Obojica su do glavnog žreba došli kroz kvalifikacije, a ako je suditi po iskustvu, Troicki je u prednosti, jer je u Melburnu više puta dobacivao do trećeg kola. Viktor i Mou, koji je 177. teniser sveta, do sada nisu igrali jedan protiv drugog, a sutra će treći po redu izaći na teren broj 13.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pobeda Troickog (levo) može da pošalje na putanju ka sudaru sa Laslom Đereom

Drugi meč dana igraće Filip Krajinović protiv Robina Hasea.

Filip je pre dve godine došao do trećeg kola Australijan opena i to mu je najdalji domet na svim grend slemovima. Iako je bilo najavljeno da će protiv Nemačke igrati singl meč na ATP Kupu, umesto njega se na terenu pojavio Lajović, ali ostao je upečatljiv Krajinovićev nastup u dublu sa Đokovićem protiv Kanade.

Hase je u jedinom dosadašnjem međusobnom duelu pobedio Krajinovića, pre tri godine na Sinsinatiju. Holanđanin je prošle nedelje igrao na turniru u Melburnu i nije se proslavio, ispavši u drugom kolu od Pabla Kuevasa (2:0).

RepublikaFoto: Starsport
Filip Krajinović takođe će na teren tokom drugog dana Australijan opena

Pobednik ovog meča ići će na boljeg iz duela Pablo Anduhar – Kventin Holis. Iako je Španac daleko bolje rangiran, u prilično je lošoj formi, sa četiri poslednja turnira ispao je u prvom kolu.

Danil Medvedev je u paklenoj formi i ne bi trebalo da ima težak zadatak protiv Vaseka Pospišila, iako je i Kanađanin igrao odlično u nastavku prošle sezone, kada je dopušteno da se igra.

Ipak, ruski as je nanizao 14 uzastopnih pobeda, u toj seriji je „tukao“ Đokovića, Nadala, Tima, Zvereva (tri puta), Raonića, Švarcmana, pa nije čudo što ga mnogi vide čak ispred Nadala kao kandidata za titulu u Melburnu.

I Olga Danilović naćiće se po prvi put na velikoj sceni jednog Gren slema.

RepublikaFoto: Starsport
Olga Danilović nastupiće po prvi put na jednom Gren slemu kada se bude sastala sa Martićevom

Ovo će za nju biti sjajno iskustvo, ali joj žreb nije bio naklonjen, pa će već u prvoj rundi na 18. teniserku sveta, Petru Martić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading