Konačno, DOBRE VESTI SA AUSTRALIJAN OPENA: Đoković DOBIJA NEOČEKIVANU POMOĆ, sada mu nema ravnog!

Autor:

Sport

16.01.2021

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Asocijacija teniskih profesionalaca promenila je rok do kada će se primenjivati novi, "korona sistem" bodovanja u belom sportu.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Novak Đoković stigao je u Australiju, gde ga sada čeka dug i komplikovan proces pred početak turnira

Zbog pandemije SARS-CoV-2 tipa korona virusa, ATP je tokom prošlogodišnje pauze u takmičenju najpre doneo odluku da se, od marta do decembra 2019, bodovi sa turnira računaju na poseban način, Potom je taj rok produžen na 1. mart. A sada za još dve sedmice, do 15. marta.

I, upravo to znači da više ne postoje nikakve sumnje da će 8. marta Novak Đoković oboriti svetski rekord Švajcarca po broju sedmica na vrhu ATP liste.

Taj rekord sa 310 nedelja drži Rodžer Federer, a Đoković je sa 304 ne samo na putu da ga (pre)stigne već će to i učiniti kada osmi mart 2021. dočeka na čelu ove trke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federerov rekord sada i definitivno pada pred svetskim brojem 1

ATP obavestio javnost o još nekim promenama.

Najpre da će da se za plasman na završni masters, koji se "seli" iz Londona u Torino, definitivno računati samo oni bodovi koji se na terenu osvoje u 2021, a tome je dodato i da se, do daljnjeg, nijedan turnir ne smatra obaveznim.

U "normalna vremena", elitni teniseri su dužni da učestvuju bar na osam mastersa u toku godine, sva četiri grend slema, ATP završnom mastersu (ako se kvalifikuju), četiri turnira iz serije 500, od čega jedan mora da bude posle US Opena, kao i na dva iz serije 250. Sada nisu u obavezi, dok ne prođe pandemija.

Novak Đoković je, podsetimo, posebnim avionom sleteo u Adelajd, gde, kao i svi ostali teniseri i teniserke koji su stigli u pomenutu zemlju, mora iz pandemijskih razloga da provede dve sedmice u maltene potpunoj izolaciji, kako bi se dobila dozvola za takmičenje, prenosi "Blic".

 

 

 

Noleta potom najpre čeka nastup sa selekcijom Srbije u veoma zanimljivom izdanju ATP kupa, a od 8. februara i Australijan open, na kome je osam puta bio šampion, uključujući i prethodne dve godine. Ovoga puta neće morati da brine o ATP bodovima, jer šta god da uradi u Melburnu, pa i sve do sredine marta, ostaće mu bodovi koje je osvojio u prethodnoj godini i, što je najvažnije, oboriće čuveni Federerov rekord. Naravno, Noletov neskriveni cilj je da bude najbolji i po grend slem titulama, a njih ima 17 za sada, što je za po tri manje od učinka i Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading