KOJI GA ĐAVO PODRŽAVAMO? Federer zavio u CRNO tenisku VELESILU!

Autor:

Sport

01.01.2021

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se osvajač 14 titula.

Švajcarski teniser Rodžer Federer

Rodžer Federer, osvajač 20 Grend slem titula, predstavlja nerešiv problem za francuski tenis, tvrdi Žil Simon u svojoj autobiografiji.

- Izvesni gospodin Federer nije pomogao francuskom tenisu. On se uklopio u francusku ideju tenisa, ali tako je bilo i pre njega. Odlučeno je da tenis treba igrati tako. Rodžer je stigao, igrao je u tom stilu iz dana u dan, bio je ofanzivan čak i u teškim momentima, išao je napred, osvajao poene, bio agresivan - istakao je Simon.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Simon i Kirjos

Francuz se podrobnije bavio mladim igračima i njihovim stilom igre.

- Isto tako znamo da i Nadal i Đoković mogu da pobeđuju. Recimo, da sam trenirao neko dete koje prirodno igra kao Novak, da li bi trebalo da mu kažem da igra kao Rodžer? Ili da mu kažem da igra kao Novak i potencijalno osvoji 17 grend slemova? - upitao se Simon.

Njemu smeta činjenica da Švajcarac dobija previše prostora u Francuskoj.

- Mislim da Federer zauzima mnogo prostora u Francuskoj. Nemojte da me shvatite pogrešno, on je sjajan za gledanje, ali je i jedan od naših problema. Klincima će pomoći to što Rodžer više nije usamljen u tom rekordu po broju grend slemova. Moći će da kažu, OK, Rodžer je fantastičan, ali ne mislim da ću osvojiti išta igrajući kao on. Mogu da pobedim na drugačiji način - zaključio je Žil Simon, nekada šesti teniser planete.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading