(VIDEO) POTRESNI PRIZORI! OVDE JE NASTRADALO OSMORO TINEJDŽERA: Roditelje preminulih razdire tuga, jedva stoje na nogama!

Autor: Republika

Svet

01.01.2021

16:09

U velikoj tragediji u Posušju smrtno je stradalo osmoro mladih između 18 i 19 godina, koji su se ugušili plinom u vikendici u kojoj su slavili Novu godinu, potvrdio je komesar MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić.

youtube.com/BHRT
Potresni prizori ispred vikendice

Prema njegovim rečima, u vikendici u mestu Tribistovo bilo je osam osoba i niko od njih nije preživeo.

Kako prenose federalni mediji, na mestu gde se dogodila tragedija stigla je rodbina i roditelji nastradalih tinedžera.

Oni jedva stoje na nogama skrhani od bola i tuge, dok meštani Posušja sa nevericom gledaju u pravcu vikendica gde su mladi pronađeni nakon proslave Nove godine, prenosi Srpskainfo.

– U susednoj vikendici bile su takođe mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primetili da niko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju – ispričao je Galić.

Premijer Zdenko Ćosić je rekao da će biti proglašeno nekoliko dana žalosti.

– Lično ne mogu zamisliti ništa teže od gubitka dece u jednoj ovakvoj tragediji. Tu smo da izrazimo solidarnost i saučešće porodicama koje su izgubile decu – kazao je premijer.

Podsećamo, tragedija je policiji prijavljena jutros u 10 sati.

– Izgubili smo osam mladih života, mislim da je to tragedija koju ćemo još dugo pamtiti i nadam se da ih više nećemo ni imati. Razgovarao sam s dežurnom doktorkom, tu je i tužilac, napraviće se obdukcija. Ne bih ništa više govorio, jako je nezahvalno govoriti bilo šta – rekao je ministar zdravstva Tomislav Pejić.

Prema nezvaničnim informacijama, smrtno su stradale četiri devojke i četiri mladića s područja Rakitna i Posušja. Iz Opštine Posušje pozvali su ugostiteljske objekte da obustave rad zbog tragedije koja je ovaj kraj, ali i celu BiH zavila u crno, piše Klix.

Komentari (0)

Loading