TENISKA REVOLUCIJA! Žestoka PRETNJA Noletu, Rafi i Rodžeru!

Autor:

Sport

13.12.2020

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz tabora Austrijanca pucaju od optimizma.

Treći reket sveta Dominik Tim

Nikolas Masu, čileanski trener, izjavio je da njegov izabranik Dominik Tim može ravnopravno da parira teniskoj "velikoj trojci", Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

- Ako radite ono što bi trebalo da radite na terenu, uvek ćete imati šansu da pobedite, bez obrzira na to ko vam je protivnik - poručio je Masu.

Austrijski as je dobio devet od poslednjih 12 mečeva protiv Noleta, Rodžera i Rafe.

- Dominik je kompletan igrač, igra dobro na svim podlogama. Ima odličan servis, forhend, bekhend, dobro se kreće. Ima talenta da radi stvari mnogo bolje nego što mislite. Istina je da će uvek biti teško protiv Federera, Đokovića i Nadala, ali ako postoji neko ko može da se nosi sa njima na jednakoj bazi, onda je to on - dodao je Masu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadal, Đoković, Federer i Marej

Mnogi nisu verovali da će biti tako dobar u 2020.

- Posle 2019. godine, koju je bilo teško prevazići, mnogi su sumnjali. Osvojio je tada pet turnira, došao do finala grend slema. Bilo je jako teško imati bolju godinu i sa par turnira je to i uradio. Završio je kao treći, osvojio prvi grend slem i dobijao mečeve na podlogama na kojima ranije nije imao rezultate kao na šljaci. Radi sto odsto svakog dana, ima neverovatan mentalitet. Pored te snage i talenta, jako je požrtvovan. Nije mu lako da napreduje, margine na ovom nivou su veoma male. U najboljim je godinama i kao treći na svetu ima šanse kao i ostali.

Masu se osvrnuo na nedavnu najavu Tima da će igrati na Olimpijaksim igrama.

- Veoma sam srećan zbog te odluke da ide u Tokio. Ove godine to ne bi mogao jer se obavezao da će igrati kod kuće, u Kicbilu - zaključio je čileanski stručnjak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Luka

13.12.2020 11:27

Sve je tačno.Tim je uistinu kompletan igrač uz to sjajan borac i trkač sa izuzetnim riterima i mislim da je u ovom trenutku najbolji igrač sveta,a ništa manje ne zaostaje i Medvedev.Mislim da Novak nikad nije imao ovako jakog protivnika.

Iva

14.12.2020 12:12

Osim sto je kompletan igrac Tim. Treba da bude stalozen i smiren bez izlivanja strasti i mrznje prema drugim teniserima. Ne bi bilo lose da Tim smiri svoj bes i dobije vise snage uz Energy Amino8 prirodni napitak za profesionalce i rekreativne sportiste.