RUŠI SVE PRED SOBOM: Novak stigao Konorsa, slede Rafa i Rodžer!

Autor:

Sport

11.12.2020

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković nije imao perfektnu 2020. godinu, ali je i pored toga osvojio Grend slem i oborio nekoliko novih rekorda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Ne samo što je izjednačio rekord Pita Samprasa bo broju sezona završenih na prvom mestu, već je postao i najstariji broj jedan na kraju jedne godine.

Sa 33 godine i sedam meseci, Đoković je najstariji broj jeda od 1973. godine, a usput je uspeo da po deveti put karijeri godinu završi među prva dva na svetskoj listi.

Novak se po tome izjednačio sa Amerikancem Džimijem Konorsom. Ipak, pred Novakom je zadatak da narednih godine dostigne najveće rivale, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Nadal je čak 12 puta godinu završavao kao prvi ili drugi na svetu, dok je Federeru to uspelo 11 puta.

Da nije bilo te 2017. godine, kada šest meseci nije igrao zbog povrede lakta, Novak bi najverovatnije imao manji zaostatak i barem deset godina u "top 2". Zanimljivo je da je u prethodnih 11 sezona situacija bila takva da su ili Novak ili Rafa godinu tavršavali na prvom mestu. Sva je prilika da će njih dvojica voditi najveće bitke i u 2021. Đoković će u martu naredne godine gotovo sigurno oboriti dugo očekivani rekord, koji je u vlasništvu Rodžera Federera, po broju nedelja na čelu ATP liste.

Očekuje se da bi 8. marta Novak mogao da prestigne Švajcarca koji je ukupno 310 nedelja bio na čelu karavana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading