NOVAKA UMEŠALI U BORBU ZA PREDSEDNIKA AMERIKE: Đoković je Tramp, Federer je Bajden!

Autor:

Sport

04.11.2020

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati novinar lista "Sports ilustrejted" Džon Verthajm izazvao je polemiku usred predsedničkih izbora u SAD, uporedivši aktuelnog predsednika Donalda Trampa sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Donald Tramp bori se za još jedan mandat u Beloj kući, ali trenutno nije u tako povoljnoj situaciji pošto (za sada) Džo Bajden ima više elektorskih glasova.

- Prijatelj mi je napisao da je Tramp krenuo Đokovićevim putem kada je pobedio 2016. godine, izgubivši u ukupnom zbiru glasova za 2,1%. Ako Tramp sada pobedi, to će biti ekvivalent poraza od 6:1 u setovima. Kao što teniseri znaju - što je na bolan način osetio i Federer - ne dobijaš mnogo veća priznanja za pobedu od 6:1 u setovima u odnosu na 7:6- napisao je Verhajmp.

Šta je tačno Vernhajm mislio ovim?

 

 

- Samo mali Simpsonov paradoks. Teniser može da osvoji manje gemova i da opet dobije meč, kao što i predsednički kandidat može da osvoji manje glasova - i opet dobije više elektorskih, a da opet pobedi na izborima- dodao je novinar i pojasnio da nije želeo da "uplete" sportiste u ovo, iako je bilo jasno da je mislio na finale Vimbldona iz 2019. godine.

 

 

 

Tada je Federer dobio drugi set 6:1, a Đoković sva tri u taj-brejku, posljednji poslije velikog preokreta kada je bio suočen sa meč loptama (13:12), i to sve dok je publika bila na strani Švajcarca, koji je pokušao da dođe do 21. Gren slema.

Ipak, navijači Đokovića su mu veoma zamerili na poređenju, istakavši da je po karakteru trebalo da uporedi Trampa i Federera.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Žmomo

04.11.2020 18:39

Hahahaha ??????. Gde sve neće bagra spomenuti Novaka Đokovića. Njegova stvar za koga će Novak Đoković navijati.