Kralj šljake INDIREKTNO PROZVAO najboljeg na planeti: PLAĆAM POREZ U ŠPANIJI JER SAM ŠPANAC!

Autor:

Sport

02.11.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal zamerio je Novaku Đokoviću što, kao on, ne plaća poreze rodnoj Srbiji, već živi u Monaku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak Đoković ne plaća porez u Srbiji. To je jedan od retkih argumenata koji hejteri najboljeg tenisera sveta mogu da navedu kao argument protiv njega. Sada ga je iz rukava izvukao Rafael Nadal, koji je u intervjuu za italijanski Korijere dela sera potkačio Novaka i ostale kolege koji žive u poreskim rajevima poput Monte Karla.

Patriotizam Rafi niko ne može da ospori. I dalje živi na rodnoj Majorki, pod zastavom Španije osvojio je pet titula u Dejvis kupu i dva olimpijska zlata.

RepublikaFoto: AP/Cristophe Ena
Patriotizam Rafaela Nadala niko ne može da ospori

Međutim, njegovo peckanje Novaka jasan je signal da ne bira sredstva u bici protiv Srbina, a jasno je da će njih dvojica, kada se bude podvlačila crta, odlučivati o zvanju najboljeg tenisera svih vremena.

BITKA VAN TERENA

U to ime, Nadal je počeo bitku van terena.

- Ja sam Španac. I srećan sam zbog toga. Naravno, kada treba da se plati porez, malo sam manje srećan, ali sam imao sreće da se rodim u sjajnoj zemlji, koja mi je pružila odličan život. Osećam se kao Majorčanin, kao Španac - rekao je Nadal.

Kasnije su ga pitali i da li mu smeta kada ga Novak Đoković imitira, na šta je odgovorio odrečno.

- Neee, uopšte se nisam uvredio - kazao je Španac.

 

Koliko mu je zapravo stalo da bude bolji od Novaka svedoči i podatak da je prijavio učešće na mastersu u Parizu čim je saznao da se sa istog turnira povukao srpski as. Nadal je tako jasno stavio do znanja da želi da smanji razliku u odnosu na Novaka na ATP listi, ali su mnogi fanovi tenisa taj njegov potez nazvali licemernim. Zbog zabrinutosti oko koronavirusa Španac je otkazao učešće na US openu, a sada, kada se situacija pogoršava u čitavoj Evropi, ipak je rešio da igra.

OSTVARIO ZACRTANO

Kritike na račun Novaka Đokovića sipao je i direktor turnira u Beču Hervig Straka, koji je ujedno i menadžer Dominiku Timu. Njemu se nisu dopale Noletove izjave posle poraza od Lorenca Sonega (6:2, 6:1). Srbin je tada poručio da je utučen zbog smrti mitropolita Amfilohija Radovića i da mu se uopšte nije igralo.

- Mislim da su takve izjave nepotrebne, čak i ako to mislite, jednostavno ne kažete tako na konferenciji za medije - poručio je Straka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković je u Beču ostvario zacrtano. Upisao je dve pobede koje mu garantuju mesto na vrhu ATP liste do kraja godine i izjednačenje sa legendarnim Pitom Samprasom, kog smatra idolom. Obojica će po šest puta godinu završiti na prvom mestu teniskog karavana.

Tara tati Novaku stavila šnalu

Vreme posle poraza u Beču Novak Đoković provodi sa svojom porodicom. Za njegov imidž zadužena je ćerkica Tara, koja je tati na glavu okačila šnalu. Sliku je podelila Noletova supruga Jelena.

- Kada Tara sredi svog tatu. Novak Ðoković nikada nije bio slađi. Kako ga je samo raznežila... Nema mu spasa - napisala je Jelena uz fotografiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković sa šnalicom

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading