TOLIKO GA SE PLAŠE, DA MENJAJU ZAKONE ZBOG NJEGA: Đoković ostaje bez Australijan opena!

Autor: Republika,Mondo

Sport

16.10.2020

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon poraza u finalu Rolan Garosa, obožavaocima Novaka Đokovića stiže još loših vesti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković mogao bi da bude sprečen u odbrani titule na Australijan openu

Novi veliki problemi za svetski tenis. Nakon što je 2020. godina donela izazove sa kakvim se niko do sada nije susretao, već 2021. mogla da se ispostavi makar podjednako komplikovanom.

Sada su stigle najave da Australijan open možda neće biti ni održan naredne godine ili ako bude, onda će on izgledati drastično drugačije od onoga na šta smo navikli!

 

 

 

To bi mogle da budu jako loše vesti i za Novaka Đokovića, 17-strukog osvajača grend slem trofeja i osmostrukog šampiona u Melburnu.

Nakon što je 2020. godina u dobroj meri prošla u naporima ATP-a, WTA i ITF-a da se sezona nekako nastavi i završi, u čemu se za sada uspeva, Australija 2021. bi mogla da napravi izuzetan problem.

U toj zemlji je danas objavljeno da su vlasti zabranile ulazak stranaca u zemlju i napuštanje kontinenta svojim državljanima sve do 2022. godine!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Strancima je današnjoj odlukom zabranjen ulazak na australijski kontinent, čime bi sprečili Đokovića da učestvuje na turniru

To znači da ni sportisti neće moći da ulaze u Australiju, ali ni da teniseri i teniserke koji se takmiče pod njenom zastavom neće moći da je napuste.

Ovo preti da se Otvoreno prvenstvo Australije pretvori u zatvoreno, a sve komplikuje i činjenica da postoje unutrašnja ograničenja kretanja između saveznih država Australije!

Prvi čovek australijskog tenisa Kreg Tili uputio je vlastima upozorenje da Australijan open neće moći da se održi sa ovakvim pravilima na snazi.

- Ne može da se dogodi da teniser bude zaglavljen u karantinu 14 dana, a da onda igra turnir. To ne možete da očekujete od njih. Nikako! Moramo znati sledeće u naredne dve sedmice, najviše mesec dana - da li će se granice otvoriti i da li ćemo moći da organizujemo turnire u više gradova. Ako to ne bude moguće, moraćemo da razmislimo o raznim scenarijima - kaže Tili.

Sve to ne komplikuje samo Australijan open, već i čitav početak sezone koji se u najvećoj meri svake godine održava u Australiji. Prošle sezone je održan i prvi ATP kup koji se igra u tri grada te zemlje, a tu su i turniri u Adelejdu i Oklendu, koji prethode prvom grend slemu u sezoni.

Iako je ATP nedavno doneo odluku da se teniserima sve do 8. marta 2021. godine neće brisati bodovi, ovakav scenario svejedno uopšte ne ide na ruku Đokoviću.

Najbolji teniser sveta je igrom slučaja u 2020. godini već ostao bez prilike da brani trofeje na Vimbldonu osvojene 2018. i 2019. godine. U Melburnu bi sada mogao da ostane bez prilike da na svom omiljenom grend slemu pojuri ukupno 18. trofej i tako pokuša da se približi rekorderima Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, koji imaju po 20. Naravno, sve to ukoliko Australija nešto drastično ne promeni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đokovićevi planovi da sustigne rivale Nadala i Federera po Grend slem titulama mogao bi da bude u opasnosti

Nije isključeno da bi mogao da se napravi izuzetak za kretanje vrhunskih sportista koji bi ponovo ostajali u "mehuru", ali još uvek nema naznaka da će to biti slučaj. Sve će morati da se reši u narednih dve nedelje do mesec dana, navode u Australiji.

Kreg Tili je najavio i da će, ako se grend slem odigra, u "Melburn parku" biti prisutno tek 25% gledalaca od maksimalnog kapaciteta.

Australijan open 2021. godine trebalo bi da se održi od 18. do 31. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading