Proslavljeni teniser o Đokoviću: RAFA JE KRALJ ŠLJAKE, ALI JE NOVAK FAVORIT GDE GOD DA SE POJAVI

Autor:

Sport

15.10.2020

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba između Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera za rekord po broju Grend slemova ni malo ne jenjava, pa je sada još jedan proslavljeni teniser izneo svoje mišljenje o ovoj takozvanoj "borbi za večnost".

Rafael Nadal i Novak Đoković

Nikolas Kifer, nekadašnji 4. teniser sveta, objasnio je zašto, iako kaska za Nadalovih i Federerovih 20 Grend slem titula, Đoković još uvek ima šanse da ih prestigne.

- Jednostavno, Novak je glavni favorit na svakom grend slemu osim na Rolan Garosu. Biće jako tesna borba za rekord između njih trojice - rekao je Kifer.

Ipak, svoje poštovanje Kifer nije sačuvao samo za Noleta, već je i španskom asu odao počast na novopečenom trijumfu u Parizu.

- Niko mu nije bio ni blizu u Parizu. Njegova 13. titula na Rolan Garosu, ukupno 20. na Grend slemovima, doprinela je da se izjednači sa Rodžerom Federerom. Nadal je fantastičan, fantastičan sportista - objasnio je Nemac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal još jednom je pokazao da je neprikosnoveni kralj šljake

Kifer, koji na svom rezimeu ima i srebro sa olimpijskih igara, nastavio je o Nadalovoj dominaciji na Franucskom openu.

- Naravno, vremenski uslovi ove godine bili su potpuno drugačiji. U maju je toplije, loptica više odskače i podloga je brža. Sada je bilo vlažno i hladno. Ipak, Nadal je uspeo da se prilagodi i pobedi sve mečeve veoma lako. Još jednom je pokazao svetu da je nedodirljiv na šljaci - istakao je on.

Nadala Kifer već sada vidi kao šampiona sledećeg Rolan Garosa.

- Nema limita za njega. Kao ni za Rodžera, koji će igrati na Australijan openu početkom naredne godine i voli bržu podlogu. Na sve to, sledeći Rolan Garos je na samo pola godine. Sve ukazuje na to da će Nadal u Parizu osvojiti 21. trofej na Grend slemovima - nema dilemu, kako prenosi B92, Kifer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading