Preživela gnusan napada NOŽEM pa stigla na korak od finala!

Autor:

Sport

07.10.2020

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petra Kvitova preplavljena je emocijama posle prolaska u polufinale "Rolan Garosa".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Petra Kvitova u finalu je Rolan Garosa prvi put od 2012. godine

Po prvi put posle 2012. godine, Petra Kvitova je u polufinalu Rolan Garosa!

Kvitova, koje je umalo morala da se oprosti od tenisa posle brutalnog napada nožem koji je preživela u svojoj domovini, Češkoj, bila je preplavljena emocijama posle teško-zarađenje pobede nad Nemicom Laurom Zigmund.

 

 

 

Jedva suzdržavajući suze, simpatična Čehinja objasnila je tačno koliko joj je ova pobeda značila.

- Obuzele su me emocije. Definitivno mi ovo mnogo znači, konačno sam ponovo u polufinalu na prelepom Filipu Šatrieu - počela je ona. 

- Posle napada koji sam preživela nisam bila sigurna da li ću ikada ponovo zaigrati tenis, ali evo me ovde, sada, svega četiri godine kasnije. Prosto nemam reči - zaključila je Kvitova pre nego što su se suze stuštile niz njeno lice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Petra Kvitova slavi pobedu nad Laurom Zigmund

Duel sa Laurom Zigmund bio je težak, ali ne zbog kvaliteta protivnice, već zbog njenog kranje nesportskog ponašanja. Nemica je najpre nerezonski zahtevala da joj bude dodeljen viner koji očigledno nije bio viner, da bi potom prouzrokovala intervenciju sudije Marijane Veljović kada je posle 4. runde izvadila obilan obrok, koji je potom krenula usporeno da jede dok je Veljovićeva nije upozorila na prekomeračenje vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Petra Kvitova

Kada ni to nije bilo dovoljno da zaustavi razigranu Kvitovu, koja inače na ovogodišnjem Rolan Garosu nije izgubila ni set, Zigmundova je zatražila medicinski tajm-aut, što je prouzrokovalo urnebesnu scenu gde besna Kvitova čeka protivnicu da "se smiluje" noseći komičnu, ogromnu roze jaknu. Ona je odugovlačenje oštro kaznila, te je prouzrokovala dve greške i odnela pobedu rezultatom 6-3,6-3. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Petra Kvitova

Dvostruka osvajačica Vimbldona u polufinalu će se sastati sa pobednicom duela između Nadije Podorske i Ige Svjatek, a Kvitova će se bez sumnje nadati da može po prvi put u karijeri da osvim Grend slem na crvenoj šljaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading