NOLE OSVETNIK! U Parizu REPRIZA US Opena!

Autor:

Sport

07.10.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono u Njujorku nije bio pravio meč, radujem se što ću u četvrtfinalu Rolan Garosa moći to da ispravim - rekao je Đoković pred duel sa Karenjom Bustom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta Novak Đoković

Novak Đoković (33) serviraće osvetu, i to dok je vruća! Najbolji teniser sveta suspendovan je 6. septembra sa US opena jer je linijsku sudiju Loru Klark pogodio lopticom u vrat u meču protiv Pabla Karenja Buste, a danas će u četvrtfinalu Rolan Garosa imati priliku da se osveti Špancu koji je tada nezasluženo otišao dalje.

- Igrali smo to u Njujorku, ali to nije bio pravi meč. Radujem se što imam priliku to da ispravim. Karenjo Busta je u poslednjih 12-15 meseci popravio igru na svim podlogama, a ovde je niži odskok, i to odgovara njegovom stilu. Kao i svi Španci, odrastao je na šljaci iako možda više voli beton. Bekhend i forhend su mu ravni, dobro se kreće i riternira, tera protivnika na grešku, a zna i da izađe napred - rekao je Đoković, koji tačno zna šta ga očekuje na pariskoj šljaci.

BROJKA

35 pobeda i poraz zbog diskvalifikacije na US openu ima Nole u 2020.

Biće to njihov peti međusobni duel, a ako izuzmemo poraz zbog diskvalifikacije, za "zelenim stolom" Novak je slavio svaki put. Da nije bilo tog nesrećnog pogađanja Lore Klark, Srbin bi sada i zvanično neporažen u 2020. ušao u novi okršaj sa Špancem, zbog čega je rival sa puno respekta govorio o našem asu.

- Svi dobro znamo šta se dogodilo u Njujorku. Bio je to peh, loša sreća i neće se ponoviti. Bila je to greška. Novak i ja nismo ponovo pričali o tome, ponekad je bolje to zaboraviti i pokušati da se nastavi dalje. Novak je sjajan igrač i osoba, ali ponekad ne možemo da kontrolišemo emocije, nije to lako - rekao je Španac, a onda kratko najavio današnji meč.

- Boriću se hrabro i pokušaću da koristim prilike. Verujem da ću ih imati i moraću da budem agresivan - dodao je Karenjo Busta.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading