ŠTA JE SVE ŽRTVOVAO ZBOG ĐOKOVIĆA? Novak progovorio o prijateljskom odnosu sa Vajdom i saradnji Slovaka i Hrvata!

Autor:

Sport

06.10.2020

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković govorio je o ogromnom uticaju Marijana Vajde na njegove uspehe, kao i o odnosu dvojice njegovih trenera Vajde i Ivaniševića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Goran Ivanišević i Goran Ivanišević

Slovak je neka vrsta "talije" najboljem teniser sveta. Posle diskvalifikacije u Njujorku, Novak je zajedno sa Vajdom u loži osvojio Rim, i sada je u 14. finalu Rolan Garosa.

- Govorio sam mnogo puta o Marijanu u prošlosti i o njegovom uticaju na moj život. Uloga mu je mnogo veća od teniskog trenera, on je nezvanično-zvanični član naše porodice. Prijatelj mi je, mentor, neko s kime mogu da se našalim u svakom trenutku, a s druge strane mogu da podelim i brige, emocije i strahove koje svako od nas oseća- rekao je Novak i dodao:

- On je zaista jedan od najboljih ljudi koje sam upoznao u životu, jako mi je drago što je i dalje voljan da putuje sa mnom i da radi. On je sada postao deda, ima dosta posla kod kuće – familija, ima i svoje projekte, ali on i dalje bira da mi pruža podršku. Goran i on su u izuzetno dobrom odnosu, to je otvoren odnos, stručan, a opet prijateljski nastrojen – mislim da to daje dobitnu kombinaciju i formulu za uspeh.

RepublikaFoto: Starsport

I dalje je aktuelno osnivanje Asocijacije teniskih igrača i promene koje propagira ova organizaciju na  čijem je čelu Novak Đoković.

- Pokrenuli smo projekat koji je više od 20 godina prisutan u tenisu, razne generacije su to pokušale da urade, ali se nije ostvarilo. Ima mnogo posla, ostaje da se vidi kako će se Asocijacija situirati u tenisu, koliko će zadobiti kredibiliteta i poštovanja od strane drugih organizacija u okviru našeg sporta. To ćemo videti u narednom periodu, trudimo se da sa svima komuniciramo otvoreno, iskreno i da ne šaljemo agresivne poruke. Vidim da je ATP u Njujorku dosta defanzivno odreagovao, slali su poruku da smo mi tu zbog bojkota, a cela svrha postojanja asocijacije jeste da igrači imaju svoje predstavnike u okviru tenisa, i to 100%. U muškom tenisu delimo sa turnirima 50-50 u okviru ATP, a isto je i WTA. Videćemo možemo li da utičemo na promenu nekih pravila, ima ih mnogo i treba vremena, a korak broj jedan jeste da dobijemo poziciju koju zaslužujemo u okviru sistema- rekao je najbolji teniser sveta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading