VELIKI ŠAMPION BESAN: Celu karijeru me POTCENJUJU i POTPLAĆUJU!

Autor: Republika

Sport

07.10.2020

15:22 >> 15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispovest koja je šokirala svetsku javnost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Legenda prepoznaje legendu: Veliki šampioni Serena Vilijams i Novak Đoković

Veliki šampion i jedna od najboljih teniserki svih vremena, Serena Vilijams, uzburkala je javnost tvrdnjama da je celu karijeru potcenjivana i potplaćena zbog toga što je tamne puti. 

 

 

 

Kako tvrdi ova 39-godišnjakinja morala je mnogo više da se trudi kako bi zaradila hvalospeve ravne njenim belim koleginicama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vilijamsova smatra da je potplaćena i potcenjena celu karijeru

Vilijamsova je govorila za britansko izdanje časopisa "Vog", u kome je pričala o tome kako je tretirana od svog debija sredinom 90-ih godina.

- Potplaćena sam i potcenjena celu karijeru, ali ja nisam jedna od onih koje priželjkuju da im koža bude druge boje. Volim ko sam, volim kako izgledam, i volim da zastupam sve prelepe tamne žene širom sveta - istakla je Amerikanka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serena Vilijams podržala je "Black lives matter" pokret

Vilijamsova je iskoristila trend zalaganja za prava Afro-Amerikanaca, podstaknutog neredima koji bukte širom Amerike pod okriljen pokreta "Black Lives Matter", kako bi sebe predstavila kao žrtvu, ali cifre nažalost govore potpuno drugačiju stvar.

 

 

Naime, Vilijamsova ne samo da nije potplaćena, već je 2020. proglašena za drugu najbogatiju sportistkinju na planeti, "tešku" 50 miliona dolara. O tome da je potcenjena takođe je teško govoriti, uglavnom zato što istinski ljubitelji tenisa ne mogu a da ne poštuju bilo kog osvajača spektakularnih 23 Grend slemova. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Druga najbogatija sportistkinja na svetu Serena Vilijams

Vilijamsova, koja se povredila pri kraju US Opena, morala je da preda meč u drugoj rundi Rolan Garosa kako bi rehabilitovala povredu, stavila je pod znak pitanja ostatak svoje takmičarske sezone 2020, tvrdeći da je povreda značajno ozbiljnija nego očekivano. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading