ĐOKOVIĆ SE NIJE NI OZNOJIO: Nemilosrdni Novak urnisao Nemca za polufinale Sinsinatija!

Autor:

Sport

26.08.2020

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je ubedljivo savladao nemačkog igrača Jana Lenarda Štrufa rezultatom 6:3, 6:1 u četvrtfinalu Sinsinati Mastersa, i tako se plasirao u polufinale gde ga čeka Roberto Bautista Agut.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Zahvaljujući greškama Đokovića iz forhenda, Štruf je poveo 15:30. Ipak, odlično je igrao Srbin i kada je Nemac napadao, pa je dobio prvi gem.

Štruf je prilično lako došao do narednog gema, pošto su mu odlični servisi omogućavali da brzo osvaja poene.

Nedostajao je Đokoviću prvi servis, morao je da zaradi poene. Međutim, ni to nije bio problem, pa je prvi teniser sveta poveo 2:1.

Nije Štruf pogađao prvi servis, što je u četvrtom gemu iskoristio Đoković. Nije nemački teniser imao odgovor na udarce prvog igrača sveta u razmenama, pa je Srbin iskoristio prvu brejk loptu za 3:1.

Iako je ponovo prvi poen na svoj servis prepustio rivalu, Novak je vrlo lako potvrdio brejk 4:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U nastavku su obojica bila sigurna kada su ubacivali lopticu u igru, pa je Đoković došao do prvog seta sa 6:3.

Novak je na najbolji mogući način počeo drugi set. Odmah je došao do brejk lopte. Pokušavao je da se odupre Štruf, ali je posustao u trenutku kada je Novak imao treću brejk loptu.

Srbin je potom rutinski potvrdio brejk za 2:0.

 

Nemački teniser je pravio sve više grešaka na servisu, pa je Srbin lako došao do nove tri brejk lopte. Štruf je uspeo da sačuva dve, ali poslednju nije  3:0.

Najbolji igrač sveta je ponovo bio dominantan u svom servis gemu za 4:0.

Sve manje strpljenja je imao Štruf, pravio je duple greške pri servisu, a zbog "lansiranja" loptice van terena kažnjen je oduzimanjem poena, pa je Đoković lako došao do novog brejka i 5:0.

Nekako je Štruf uspeo da napravi brejk, ali u narednom gemu mu nije bilo spasa!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading