ZEKA SRUŠIO ZID ĆUTANJA U PARTIZANU: Jasno poručio da li crno-beli treba da RASKRSTE SA JUGOSLAVIJOM!

Autor:

Sport

09.04.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši funkcioner crno-beli jedini replicirao Aleksandru Šapiću.

ZEKA SRUŠIO ZID ĆUTANJA U PARTIZANU: Jasno poručio da li crno-beli treba da RASKRSTE SA JUGOSLAVIJOM!

Foto: starsport/fotomontaza

JSD PArtizan

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa grada Beograda, podigao je veliku prašinu pre nekoliko dana kada je izjavio da nije znao šta znači JSD u nazivu JSD Partizan. Zapitao se potom i kako je moguće da je to Jugoslovensko sportsko društvo, kao i zašto nije promenjeno u Srpsko sportsko društvo.

Foto: beoinfo.rs

Pokrenuo debatu: Aleksandar Šapić

Imajući ovo u vidu Republika je postavila pitanje svojim čitaocima u anketi da li bi JSD Partizan trebalo da promeni ime, da li bi trebalo da bude Srpsko sportsko društvo, ili da se ne dira tradicija stara 79 godina, pogotovo što to nije urađeno u protekle tri decenije, koliko ta nekadašnja Jugoslavija ni ne postoji. I odgovori su nas  pomalo iznenadili. Tačnije, podeljena su. Polovina glasova otišla je za to da bi trebalo promeniti ime svakako, da ne bude JSD Partizan, bez obzira na to da li bi se ubuduće zvalo Srpsko sportsko drupštvo ili nešto treće. Međutim, puno je i onih koji smatraju da tradiciju ne treba menjati.

Interesantno, ovim povodom se nije oglasio niko iz JSD Partizan, kao ni iz njegovog glavnog člana FK Partizan, odnosno ljudi koji su do skoro bili na čelu JSD Milorad Vučelić i Miloš Vazura. Nije se oglasio ni niko iz aktuelnog rukovodstva JSD Partizan.

Zato je Republika kontaktirala legende i bivše rukovodioce u Humskoj, ali nas je zid ćutanja iznenadio. Naime, samo jedna osoba je smogla snage da priča pod imenom i prezimenom, dok su ostali dali svoj sud, ali sa molbom da ih ne imenujemo.

- Možda bi bilo najpametnije da ostavimo tradiciju da živi. Pa kad niko to nije promenio poslednje tri decenije, zašto sada menjati. Meni to JSD nije smetalo ni dok sam bio u klubu, pa ni sada. Tačno je da te Jugoslavije odavno nema, ali svi mi koji smo živeli u njoj imamo lepa sećanja. Neka ona žive barem u imenu našeg Sportskog društva - rekao nam je Žarko Zečević, nekada dugogodišnji generalni sekretar FK Partizan.

Foto: Starsport

Žarko Zečević

S druge strane, nekada visoki funkcioneri u Humskoj su nam poručili da, za sada, žele da ćute po ovom pitanju.

- Čuo sam da je neko posle rekao i da Partizan nije srpski klub zato što mu u imenu piše JSD Partizan. To je predaleko otišlo, zato ne želim da komentarišem - rekao nam je funkcioner koji je čak isticao svojevremeno da bi voleo da se vrati u Humsku.

Drugi, velika legenda Partizana, imao je drugi motiv zašto ne želi da polemiše.

- Ovo je očigledno zašlo u politiku, nema tu sporta, a ja kao sportista stvarno ne želim da se petljam u vode koje ne poznajem. Voleo bih da pre moje priče čujem izjavu nekoga od političara koji su bili na vlasti kada je nestajala Jugoslavija, kada su njihovi politički saborci bili u Partizanu, a nije promenjeno. Pa oni su i danas na vlasti, zato neka oni prvi repliciraju, a ja ću se onda rado uključiti u debatu - rekao nam je bivši as i funkcioner crno-belih.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading