UPOZORENJE, PAO JE REKORD JUSEINA BOLTA! Evo KO je novi GEPARD sa Jamajke!

Autor:

Sport

06.04.2024

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Impresivno dostignuće za tako mladog sportistu.

UPOZORENJE, PAO JE REKORD JUSEINA BOLTA! Evo KO je novi GEPARD sa Jamajke!

Foto: Tanjug/AP

Jusein Bolt

Na nedavno završenim 51. Karifta igrama, jedan mladi atletičar sa Jamajke je uspeo da obori 22 godine star rekord legendarnog Juseina Bolta. Nikoj Bramvel, svega 16-godišnjak, pokazao je svoj neverovatan talenat trčeći 400 metara za neverovatnih 47,26 sekundi. Ovaj podvig nadmašio je rekord koji je Bolt postavio pre više od dve decenije, kada je istu distancu istrčao za 47,33 sekunde.

 

 

Svetski rekord u konkurenciji juniora i dalje drži Amerikanac Džastin Robinson, koji je 2019. godine istrčao 400 metara za neverovatnih 44,84 sekunde, što je za skoro dve i po sekunde brže od Bramvelovog novog rekorda. Ipak, treba napomenuti da juniorski uspesi ne garantuju isti uspeh u seniorskoj karijeri. Na primer, sam Bolt nije držao nijedan juniorski svetski rekord, ali je postao neprikosnoven u seniorskoj konkurenciji, osvojivši brojne medalje i postavivši rekordne rezultate na 100, 200 i u štafeti 4x100 metara.

Iako je Robinson oborio impresivan juniorski rekord, nije uspeo da osvoji individualnu medalju na seniorskom svetskom prvenstvu u disciplini za koju je postavio rekord. Ipak, osvojio je zlato u štafeti 4x400 metara na svetskom prvenstvu u Budimpešti 2023. godine, što jasno pokazuje da juniorski uspesi ne moraju nužno da se prenesu u seniorsku karijeru.

Bramvelov neverovatan uspeh na Karifta igrama pokazuje da se nova atletska zvezda iz Jamajke pojavila na atletskoj sceni. Sa samo 16 godina, on je već ostvario impresivan uspeh i postavio rekord koji će teško biti oboren. S druge strane, Robinsonov primer jasno ilustruje da juniorski uspesi nisu garancija za uspeh na seniorskom nivou, ali svakako nude uvid u potencijal mladih atletičara. Očekujemo da će ova dvojica atletičara nastaviti da obaraju rekorde i ostvaruju velike uspehe u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading