TRI MEDALJE ZA SRBIJU NA EVROPSKOM PRVENSTVU U MMA BORBAMA!

Autor:

Sport

31.03.2024

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspesi naših najboljih boraca.

TRI MEDALJE ZA SRBIJU NA EVROPSKOM PRVENSTVU U MMA BORBAMA!

Foto: MMA savez Srbije

Tim Srbije započeo je Evropsko prvenstvo u MMA borbama sa izvanrednim rezultatima! Naši internacionalnci osvojili su tri medalje u kategoriji mladih. U pitanju su zlatna, srebrna i bronzana! 

Stevo Pilipović, otvorio je niz u kategoriji do 44kg pobedom nad Izraelcem Noarom Fernandezom, a trijumf je ostvario jednoglasnom odlukom sudija. Iako je u polufinalu izgubio od Ukrajinca Nikite Artimenka, Pilipović je doneo Srbiji prvu bronzanu medalju na ovom Evropskom prvenstvu.

Foto: MMA savez Srbije

 

Korak dalje otišao je Vladimir Ostojić u kategoriji do 77kg. Naš borbeni momak je trijumfovao nad Izraelcem Omri Vahnunom odlukom sudija, da bi potom nastavio niz novom pobedom i u polufinalu protiv takmičara iz Gruzije.

Nažalost, povreda leđa sprečila je Ostojića da nastavi borbu za zlato, pa je Srbiji doneo medalju srebrne boje, ali se naša zastava svakako ponovo našla na postolju. 

Najveći uspeh postigao je Mateja Dakserović, koji je dominirao u tri borbe do finala u kategoriji do 72 kg.

Sve tri borbe završio je pre nego što su sudije donele odluku, i to spektakularnim završnicama "armbar" i " RNC - rear naked choke". U velikom finalu protiv Ukrajinca Ivana Stefanišina, Dakserović je potvrdio svoju dominaciju i doneo Srbiji dugoiščekivanu i prvu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u MMA! 

Naša zemlja sada samo može da slavi prve medalje i raduje se daljim uspesima svojih boraca u danima koji slede!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading