ODLAZAK VELIKE "TIGRICE"! Preminula legendarna sportistkinja! Imala je TRI šampionska POJASA!

Autor:

Sport

25.03.2024

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija i dalje istražuje uzrok smrti.

ODLAZAK VELIKE "TIGRICE"! Preminula legendarna sportistkinja! Imala je TRI šampionska POJASA!

Foto: www.profimedia.rs

Nemačka bokserka Alesija Graf je preminula u 44. godini života, ostavivši iza sebe neizbrisiv trag u svetu "plemenite veštine".

Tokom svoje impresivne karijere, legendarna "Tigrica" je ostvarila značajne uspehe, postajući svetska šampionka u tri različite kategorije u WBO i WBC kategorijama.

Sa 29 pobeda, od kojih je čak 13 ostvarila nokautom, i osam poraza, Alesija je ostavila dubok pečat u svetu ženskog boksa.

 

 

Rođena kao Alesija Tamara Klimovic u Belorusiji, ona je 1999. godine pronašla svoj novi dom u Nemačkoj, gde je ubrzo postala prepoznatljivo ime u svetu boksa. Nakon udaje, prezime Graf je postalo simbol borbe i upornosti po čemu će je pamtiti mnogi širom sveta.

Boksersku karijeru započela je 2001. godine i od tada Alesija je neprestano pokazivala svoju izuzetnu borilačku veštinu, a poslednji put se u ringu pojavila 2019. godine, u okršaju protiv Dankinje Dine Torslund. Iako je poražena u pomenutoj borbi, njen uticaj na sport nije ostao ukaljan.

Iako uzrok smrti još uvek nije razjašnjen, svet boksa će zauvek pamtiti Grafovu kao neustrašivu šampionku koja je svojim veštinama i posvećenošću inspirisala mnoge. Njen doprinos "plemenitoj veštini" ostaće neizbrisiv deo sportske istorije, a sećanje na nju će živeti kroz Alesijine impresivne borbe i pobede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading