MEČ U MOSKVI POČINJE TUŽNO! Utakmica Srbije kreće MINUTOM ĆUTANJA! Rusi OVOJ LEGENDI odaju POČAST!

Autor:

Sport

21.03.2024

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni novinar preminuo iznenada, nekoliko dana pre odigravanja prijateljskog meča.

MEČ U MOSKVI POČINJE TUŽNO! Utakmica Srbije kreće MINUTOM ĆUTANJA! Rusi OVOJ LEGENDI odaju POČAST!

Foto: Starsport

Fudbalska javnost u Rusiji je potresena smrću legendarnog sportskog komentatora i novinara, Vasilija Utkina, čiji je neočekivani odlazak uzrokovao veliku tugu među ljubiteljima fudbala širom zemlje.

Utkin je preminuo usled tromba u plućnoj arteriji, a njegova smrt će ostaviti veliku prazninu u sportskom novinarstvu.

Utakmica između fudbalskih reprezentacija Rusije i Srbije, koja se održavao na stadionu Dinama u Moskvi, počeće je emotivnim gestom - minutom ćutanja u čast preminulog Vasilija Utkina.

Ovaj gest simbolizuje duboko poštovanje prema proslavljenom novinaru, a pokazuje i koliko je bio omiljen među ruskim fudbalerima i navijačima.

Foto: www.profimedia.rs

Vasilij Utkin

Vasilij je bio blizak prijatelj sa selektorom "zbornaje komande" Valerijem Karpinom, čime je dodatno naglašena važnost Utkinovog doprinosa tamošnjem fudbalu. Njegova bezgranična ljubav prema sportu ostavila je dubok trag među igračima i navijačima, zbog čega ni u Fudbalskom savezu Rusije nisu zaboravili da mu odaju poslednju počast.

Nedavno se ruski savez oprostio od Utkina sledećim rečima:

- Vasilij Utkin je preminuo. Čuveni komentator, bloger i novinar je imao 53 godine. Izražavamo saučešće Vasilijevoj porodici i prijateljima - pisalo je u saopštenju FS Rusije.

Uakmica na VTB areni počinje od 18 časova, a Srbija posle tog duela, dva dana kasnije gostuje u Larnaki selekciji Kipra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Aco

21.03.2024 17:25

E sada će zapadni mediji taj minut ćutanja da optuže Srbiju da je stala na stranu Rusije i solidarisala se sa njom u odavanju počasti palim Ruskim vojnicima ("Ruskim Agresorima" kako ih zapad naziva) u Spec. voj. operaciji u Ukrajini... saučešće porodici preminulog uvaženog sport. novinara ❤️🇷🇺🇷🇸